С какво да се храним през лятото?
Диетологът Анастасия Тимошченко изброи най-здравословните летни храни пред в. "Известия", предава БГНЕС.
Специалистът подчерта, че много важен през летните горещини е достатъчният прием на калий. Той помага за възстановяване на водно-електролитния баланс срещу прекомерната загуба на течности, когато човек се поти. За целта тя препоръча да се консумират ядки, слънчогледови семки, домати, зеленолистни зеленчуци, зеле, както и горски и сушени плодове.
Тимошченко отбеляза, че водата помага за преодоляване на горещината и за попълване на недостига на течности в организма. Тя добави, че може да се пият и негазирани безалкохолни напитки без захар. В същото време лекарката посъветва да се ограничи консумацията на кафе.
Освен това диетологът призова да се консумират по-малко висококалорични храни. Тя подчерта, че човек трябва да се въздържа от пиене на алкохолни напитки през лятото.