Рецепта за черешова пита - едно интересно изкушение
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр. (10 г)
захар - 1 ч.ч.
брашно - колкото поеме
череши - за плънката
пудра захар - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със захарта, сипва се олиото, а след това и млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към сместа. Разбърква се добре и се изсипва намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Слага се в предварително загрята умерена фурна, след 10-тина минута се изважда и се нареждат почистените от костилките череши. Връща се във фурната, за да се доизпече. Плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар. Черешовата пита е готова.
Добави Коментар