Клиент изпадна в недоумение, след като си купи банани (СНИМКА)
В една от пловдивските групи Borislav Minkov публикува снимка на закупени от него банани и написа:
"Не знам с какво мокрят бананите в Лидъл, ама единият се беше опрял в касовата бележка и тя буквално "изгоря" .
Не се разбира от какво точно е дупката в касовата бележка, но ето и част от коментарите:
Топли, топли...парят още!
Това вече вашето е прекалено
Никой с нищо не мокри бананите в Лидъл. При пакетирането в съответната държава се слага газ,който помага за зреенето.
Нали искахте банани да ядете? Сега ги има на корем
Източник: Plovdiv24.bg.
7
Коментара по темата
7.
AI
17.05.2023 16:39:41
Интересно как всички се хвърлят на бананите а не на касовите бележки. Ами може те да са специални самозапалващи се.
6.
Kръстев
14.05.2023 07:21:05
И между
другото с много малки букви пише че е до 5 кг
другото с много малки букви пише че е до 5 кг
5.
Георги
13.05.2023 21:03:47
Просто племе си ти простак малоумен.От Марс ли падаш или от по далеч.
4.
Стара работа
13.05.2023 14:36:39
Зелените банани, пристигнали в складовете, се подлагат на специална преработка на газ, за да се ускори процеса на зреене и да се направи по-равномерно. Разбира се, бананите биха могли да узреят сами, но това ще отнеме много повече време и това ще направи продукта нерентабилен. За да могат продавачите да не понесат загуби, а купувачите да имат възможност да закупят плодове на достъпна цена, беше изобретена процедура за карбонизиране на банан.
Смисълът на тази операция е следният. От хладилника бананите се прехвърлят в така наречената газова камера, където температурата се поддържа на + 18-20 ° C. След затопляне на плодовете камерата се пълни с бананов газ - смес от азот (95%) и етилен (5%). Под влияние на "вълшебната" газова смес нишестето, съдържащо се в големи количества в зелени банани, се превръща в захар, плодовете стават сладки, а цветът им придобива зрял жълт оттенък. Индустриални камери за аерация на банани има във всички складове на компании, продаващи тези плодове.
Смисълът на тази операция е следният. От хладилника бананите се прехвърлят в така наречената газова камера, където температурата се поддържа на + 18-20 ° C. След затопляне на плодовете камерата се пълни с бананов газ - смес от азот (95%) и етилен (5%). Под влияние на "вълшебната" газова смес нишестето, съдържащо се в големи количества в зелени банани, се превръща в захар, плодовете стават сладки, а цветът им придобива зрял жълт оттенък. Индустриални камери за аерация на банани има във всички складове на компании, продаващи тези плодове.
3.
anonymous
13.05.2023 13:57:11
ползва се газ за да ускори зреенето на плодовете, мисля етилен или ацетилен беше
2.
Прост народ слаба държава
13.05.2023 13:54:58
Правилно бай Тошо
1.
Другаря Тодор Живков
13.05.2023 13:48:11
Нали искахте банани целогодишно бре, българопитеци прости! На ви банани сега, просто племе!