3 вкусни и лесни рецепти за пица в неаполитански стил, с които ще си оближете пръстите
Вярно е – можете да направите вкусна пица в неаполитански стил без никакво специално оборудване! Има цял куп приспособления за приготвяне на пица в домашни условия и макар много от тях да са наистина страхотни и удобни, всъщност не е нужно нищо специално, за да направите страхотна пица у дома.
Ето съветите на Джада Де Лорентис за приготвяне на пица в неаполитански стил без специално оборудване – не са необходими фурни или дори камъни. Просто добрата стара фурна и няколко класически трика за печене!
Метод 1: дъното на фурната, горната част на фурната
Първо изпечете пицата си на най-ниското положение на решетката на фурната върху лист за печене – така доближавате тестото възможно най-близо до топлинния източник на фурната. Това изпича долната част на пицата супер бързо и помага за създаването на хрупкава долна коричка. След като печете по този начин за няколко минути, качете решетката с пицата възможно най-нагоре, за да могат съставките върху нея да станат златистокафяви и супер вкусни.
Опитайте този метод, като приготвите пица с наденица и броколи!
Загрейте фурната до 260 градуса. Загрейте голям тиган на силен огън. Добавете 2 супени лъжици зехтин и наденицата и гответе, като я начупвате с дървената лъжица, за да оформите парченца с размер на хапка. Гответе, докато колбасът стане златистокафяв, около 10 минути. Добавете броколите в тигана и разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура. Разточете тестото за пица с дебелина около 6 мм, оставяйки го малко по-дебело около краищата. Разпределете 1 чаша сос за пица върху тестото и отгоре наредете резенчета моцарела. Разпределете равномерно колбаса и броколите върху тестото и отгоре поръсете с пармезан. Печете директно на дъното на фурната за 5 минути, след това преместете на горната решетка за още 5 минути или до златистокафяво.
Метод 2: печете, а след това запечете на грил
Подобно на горния метод, това е техника за готвене от две части, която гарантира, че цялата пица се приготвя перфектно. Печете пицата на 260 градуса за около 10 минути – това ви гарантира, че всичко е напълно приготвено, а бързото запичане на най-горната решетка на функция грил на печката ще придаде на пицата онзи неаполитански стил.
Опитайте този метод с лятна пица с царевица и пикантна наденичка!
Загрейте фурната на 260 градуса. Поръсете леко хартия за печене с брашно, поставете тестото за пицата и внимателно разтегнете и оформете овал с върха на пръстите си. Разстелете соса върху тестото и отгоре накъсайте моцарелата. Поръсете наденицата и царевицата равномерно върху тестото. Поставете листа за печене във фурната и гответе 10-12 минути, докато коричката изглежда напълно готова. Включете фурната на грил и печете още 1-3 минути, докато тестото стане тъмно златистокафяво. Внимавайте да не го изгорите Извадете пицата от фурната върху дъска за рязане и я поръсете с прясна рукола и босилек. Поръсете със зехтин и люспи от пипер, ако желаете.
Метод 3: Нагорещете тавата
Този метод изисква допълнителни грижи, за да сте сигурни, че няма да се изгорите и трябва да работите доста бързо. Така че ако се обърнете към тази техника на готвене, най-добре е да използвате рецепта за пица, която не изисква много добавки, които трябва да се сготвят. Предварително сложете тавата си във фурната, за да се нагорещи, след което внимателно разстелете тестото си върху нея, докато е горещо. Това е чудесен начин да се гарантира, че тестото за пицата ще се приготви бързо и ще получи супер хрупкава долна коричка... но трябва да внимавате!
Опитайте този метод с пица Cacio E Pepe!
Загрейте фурната на 260 градуса. Поставете тава за печене във фурната, за да се загрее предварително, докато сглобявате пицата. В малка купа смесете сирене пекорино Романо, пармезан и прясно смлян черен пипер. Върху леко набрашнена повърхност разточете и разтеглете тестото за пица в овал. Извадете горещата тава за печене от фурната. Внимателно прехвърлете тестото в предварително загрятата тава. Поръсете натрошен лед равномерно около тестото за пица, на около сантиметър от кората. Печете пицата във фурната за 8 до 10 минути или докато коричката не стане златистокафява и напълно готова. Извадете пицата от фурната и веднага поръсете сместа от сирене върху тестото, оставяйки около сантиметър около кората. Поръсете с капки зехтин и хапвайте веднага.
Добави Коментар