Кои са най-надценените ястия в Турция
Руската туристическа блогърка Саша Коновалова, която често пътува из Турция, назова най-надценените ястия от туристите.
„Обичам националната кухня на Турция: сочен кебап, пикантни котлети от булгур, гъста супа от леща, баклава за десерт - не храна, а приказка“, каза момичето. „Но все пак ще бъда обективна: понякога местните жители продават нещо не много вкусно за шедьовър.“, пише Блиц.
И така, рускинята препоръча на почиващите да не харчат пари за ширдан - сармички, направени от карантии и зелеви или гроздови листа. „Външно ястието прилича на мъжки полов орган. Разбира се, туристите веднага се впечатляват от тях! Всъщност обаче ястието е силно надценено. То няма толкова интересен вкус, отколкото изглежда“, призна авторът на блога.
Освен това тя предупреди почиващите да не пробват местните пудинги, тъй като те често съдържат вредни съставки. „Туристите активно залагат на пудинги и си мислят, че ядат шедьоври на местната кухня. Всъщност повечето пудинги съдържат само захар, нишесте, овкусители и оцветители, понякога какао на прах. По-добре се откажете от този десерт в полза на баклава и други турски сладкиши “, каза Коновалова.
Друго надценено ястие според рускинята е мантъ. Туристката посъветва „да запазите място в стомаха си за нещо по-достойно“, тъй като в него на практика няма месо.
Добави Коментар