Рецепта за бърза чеснова пърленка на тиган
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 500 г
бакпулвер - 1 п.
вода топла - 300 мл
сол - 1 ч.л.
чесън - 3 скилидки
зехтин - 3 с.л.+ за подмазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете скилидките чесън и ги пресовайте. Пресейте брашното, прибавете бакпулвера, солта и 3 с.л. зехтин. Налейте топлата вода и замесете меко тесто, почти лепнещо. Разделете го на осем топчета и оставете за около 20 минути.
Разточете всяко топче на кора, върху набрашнена повърхност. Загрейте тиган с дебело и незалепващо покритие. Напръскайте със зехтин и изпечете пърленките до готовност от двете страни.
Добави Коментар