Рецепта за домашни френски макарони с крем маскарпоне
Необходими продукти:
бадемово брашно - 40 г
пудра захар - 65 г
какао - 1 ч.л.
кафява захар - 15 г
белтъци - 1 бр
За крема:
маскарпоне - 100 г
течна сметана - 1 с.л.
течен шоколад - 1 с.л.
пудра захар - 3 с.л.
есенция ром
Начин на приготвяне:
За направата на тези вкусни френски макарони, първо смесваме пудрата захар с бадемовото брашно. Следва да ги смелим много добре в чопър до фин прах. След което ги пресяваме един-два пъти през сито, заедно с какаото за да няма бучки. Разбиваме белтъка (който е със стайна температура) в суха купа с миксер, като за целувчен крем заедно със захарта.
Добавяме на два пъти сухите съставки към разбития със захарта белтък, като внимателно разбъркваме консистенцията до хомогенност. Очертаваме върху хартия за печене кръгове с диаметър 3 см. Хартията е поставена, върху подходяща тава за печене. Поставяме сместа за френските макарони в шприц и запълваме всеки очертан кръг със сместа за френски макарони.
Удряме няколко пъти тавата в подходяща, твърда повърхност, за да излезе въздуха от сладките. Получените дупчици в макароните заглаждаме с шпатула. Оставяме да престоят в тавата, за два-три часа или едно денонощие, за да хване повърхността им коричка. Изпичаме на 140 градуса, във фурна с вентилатор за около 10 минути при непрекъснато наблюдение. След като се изпекат, оставяме френските макарони да изстинат добре за да се отлепят по-лесно.
За направата на крема маскарпоне, разбиваме маскарпонето със сметаната, течния шоколад, пудрата захар и есенцията ром до хомогенна смес. Пълним шприц с крема и слепяме два по два макароните с него.
Добави Коментар