Какво да правим с останалата храна от великденската трапеза?
След празниците ни остават големи количества козунаци, яйца и агнешко. Как може да ги превърнем в нещо ново, различно и вкусно? Старият останал козунак след празниците може да се превърне в сладкиш с крем карамел. Това съветва Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София, пише БНР.
„На дъното на тавата се слагат отрязани филии козунак и отгоре се залива сместа за крем карамела, която си правим от яйца, мляко и захар. Другото, което много препоръчвам е като изсъхне козунакът, той пак остава много ароматен, пак е много вкусен и сладък, натрошавайки го и добавяйки някаква сметана, ядково мляко или разтопен шоколад, оформяйки го след това на някакви бонбони и овалвайки го в кокосови стърготини, какао или рожков, се получават изключително вкусни бонбони. За децата това е голям купон“, обясни тя.
Варените яйца може да бъдат напълнени с смес от жълтъка, крем сирене, зелени подправки и малко кисело мляко.
След това може да бъдат поръсени с различни видове семена. Останалото агнешко месо може да се използва за сандвичи, допълни Блажка Димитрова.
Добави Коментар