Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за агнешко бутче с медено-горчичен сос

Ключови думи: агне, агнешко бутче, мед, горчица, сос, рецепта

Необходими продукти:

1 кг агнешко бутче

сол и смлян черен пипер на вкус

20 гр. мащерка

няколко стръка розмарин

3 супени лъжици горчица

1 чаена лъжичка мед

2 скилидки чесън

3 супени лъжици зехтин

2 чаени лъжички лимонов сок

Начин на приготвяне:

Преди да започнете да готвите, има някои много важни моменти, които трябва да запомните за месото. Колкото по-бледо е, толкова по-крехко е то. Мазнината трябва да е бяла, а не жълта. Не трябва да кърви при натискане с пръсти. Това означава, че месото е прясно, а не замразено. Започнете с приготвянето на месото от бут.

Измийте бутчето и го подсушете добре с кухненска хартия. Отстранете излишната мазнина с нож, като оставите тънък слой мазнина. Това ще направи месото сочно. Натрийте добре двете страни на бутчето със сол и черен пипер. Пригответе дълбока купа с вместимост около 1 литър за маринатата. Обелете и нарежете на ситно чесъна. Смесете горчицата, меда, лимоновия сок, чесъна, розмарина, мащерката и 1 с. л. зехтин в купа.

Разбъркайте добре и намажете месото от всички страни. Увийте бутчетата във фолио, плик или стреч фолио и ги мариновайте; това може да отнеме от 3 часа до няколко дни. Колкото по-дълго е времето, толкова по-богат и наситен ще бъде вкусът на приготвеното месо. Оставете на стайна температура за 3-8 часа; ако мариноването продължи повече от 8 часа, съхранявайте месото в хладилник.

Ако използвате хладилника, извадете месото 2-3 часа преди готвенето и отстранете фолиото. Оставете месото да достигне стайна температура. Намажете тава за печене с малко зехтин и поставете агнешките бутчета във фурна, загрята до 220°C, за около 20 минути, докато покафенеят. Точното време за печене зависи от мощността на фурната, затова най-добре е да прецените по външния вид на месото.

След това намалете температурата на 100°C и печете още 2 часа, а след това печете още 2 часа на 90°C. Когато е готово, увийте агнешкото във фолио или го покрийте и го оставете в отворената фурна за 15 минути. Сервирайте с ориз, картофи, зелен фасул или зеленчуци.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути Тя е била оборудвана с шест бойни глави: всяка от тях оборудвана с шест суббоеприпаса Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли Има нужда от облекчаване на режима по отношение на предоставяните документи
Русия превзе още територия в Източна Украйна Селото е разположено на 12 км северно от Курахово  "Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам" Това сподели холивудска звезда, разказвайки перипетиите си
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово Движението ще бъде ограничено за 3 часа Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024 Надпреварата се провежда за първи път
Бъдещето на автоматизацията в индустриалните работни пространства Модерната суперхрана Просото се превърна в последен писък на модата по здравословното хранене
Затварят два участъка от ул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Бургас Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района и използвайте обходни маршрути Филм за героизма и успеха на Цанко Цанков във водите на Тихия океан може да гледате на 8 декември Зрителите ще видят всичко запомнящо се от самия маратон и трудностите, през които премина Цанков
Лоша новина за пушачите – цигарите поскъпват сериозно Министерството на финансите изтегли напред графика за увеличаване на акциза Ето кои са първите проститутки в България Мара Мерака и Любо Лагоска са сред емблематичните жрици през онова време