Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Неустоимо сладко изкушение: Обърнат печен чийзкейк

Ключови думи: чийзкейк, рецепта, печен кейк

Обичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Kоледните празници са прекрасен момент да се поглезите с някое лакомство. Ако пък очаквате гости, то следващата рецепта несъмнено ще задоволи и най-претенциозните вкусове.

Затова ви предлагаме да опитате този обърнат печен чийзкейк. Вижте как да си го приготвите:

Необходими продукти за 9 порции:

900 г крем-сирене

200 х захар

150 г заквасена сметана

3 с.л. брашно

3 яйца от свободно отглеждани кокошки

2 ч.л. ванилова паста

За карамеления сос:

50 г масло

170 г мед

300 мл течна сметана

½ ч.л. сол

За топинга:

150 г бисквити дижестив

75 г безсолно масло

30 г кафява захар

50 г натурален шоколад

50 г печени лешници

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса (140 с вентилатор). Постелете дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) с хартия за печене.

2. В купа разбийте крем сиренето със захарта, с помощта на шпатула. Добавте заквасената сметана, брашното, предварително разбитите яйца и ваниловата паста. Разбъркайте до хомогенност, за около 1 минута.

3. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете 1 час. Оставете чийзкейка във фурната, докато тя изстине. След това поставете чийзкейка в хладилника за една нощ.

4. За карамеления сос сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и меда в касеролка докато се разтопят. Изключете котлона и добавете сметаната и солта. Разбъркайте.

5. За топинга поставете бисквитите в плик със зип закопчаване и ги натрошете като ги удряте точилка. Пресипете ги в купа и добавете меда, маслото, захарта, нарязаните лешници и шоколад. Разбъркайте добре.

6. Извадете чийзкеййка от формата и го поставете върху подноса. Залейте с карамеления сос и поръсете топинга.

1
Коментара по темата
1.
Хах
03.04.2023 22:43:14
Ква Коледа ви гони от флагман...иначе да чакам гости за всяка коледа ама ся ги чакам за Великден
  Добави Коментар
Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове Около обяд в петък от запад на изток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи "Казармата е загуба на време" Твърди известният актьор Станимир Гъмов
БАБХ: Има фалшив зехтин по българските магазини Към този момент гръцките компетентни власти не са отбелязали България като страна, която е канал за разпространение на фалшив зехтин Най-честите езикови бариери в комуникацията между пациенти и медицински персонал бяха дискутирани в Бургаския държавен университет Проектът се осъществява от Департамента по езиково и подготвително обучение, като главна роля в него заема доц. д-р Милен Тодоров, който е и ръководител на департамента
Остана без виза заради секс маратони Бони Блу искаше да организира оргия с абитуриенти, на властите я порязаха Дружба между ЦСКА и Манчестър Сити "Армейците" с важен гост
Плюеха клиенти и пребиха сервитьор, но сега… Тримата арестувани могат да получат до 2 години затвор Издаде как се е простила с девствеността си Шер с интимна изповед
Слънцето вече го няма, чакайте го през януари! Полярната нощ настъпи в Тромсьо, а как ли се чувстват хората там? Гаджето на Гого проговори По време на последния лайф бе намекнато за любовни трепети между Ванеса и бизнесмена
Трагедия! Внезапно почина знакова личност И известен почитател на "сините" Не изхвърляйте сока от киселите краставички Има много живот в него