Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за понички с крем

Ключови думи: рецепта, поничка, крем, шоколад

Необходими продукти за 18-20 броя:

За тестото:

½ ч.ч. вода

½ ч.ч. прясно мляко

75 г безсолно масло

1 ч.ч. брашно тип 00

4 яйца

За крема:

4 жълтъка

500 мл прясно мляко

1 шушулка ванилия

Лимонова кора

2 с.л. царевично нишесте

Допълнително:

 

- 100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете водата, прясното мляко и маслото в тенджерка. Щом сместа тръгне да завира, изсипете предварително пресятото брашното и бъркайте енергично около 2-3 минути, с помощта на дървена лъжица, докато тестото се отлепи от стените на съда.

2. Прехвърлете тестото в голяма купа и го разбийте за кратко, докато изстине, с помощта на миксер, с плоска приставка за тесто. Сменете приставката на миксера с тел за разбиване и добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато разбиване. Щом тестото стане хомогенно, го прехвърлете в пош за еднократна употреба.

 

3. Шприцовайте малки топчета в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. С мокър пръст притиснете надолу връхчетата на топчетата, за да не изгорят. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса (с вентилатор) 10 минути, след това намалете на 180 и печете още 30 минути. Щом поничките изстинат за 5 минути, продупчете всяка от долната страна с нож. Оставете ги да изстинат напълно.

4. За крема сипете прясното мляко в тенджерка и добавете фино настърганата кора на ¼ лимон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте, до хомогенност. Добавете горещото прясно мляко при непрекъснато разбиване. След това пресипете сместа отново в тенджерката и поставете върху котлона. Бъркайте енергично 2-3 минути, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и щом поизстине, го прехвърлете в пош.

5. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня.

6. Напълнете поничките с крем, а след това потопете горната им част в разтопен шоколад

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Следващата седмица е повратна точка за 4 от зодиите От 17 до 23 февруари ни очаква период, изпълнен с позитивна енергия и вълнуващи възможности Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща