Пролетна супа с коприва
Ароматът на супата от коприва е сякаш аромата на пролетта. Освен, че е изключително полезна и пълна с витамини супата от коприва е много лесна за приготвяне
Продукти: Коприва 300 грама, пресен лук 1 връзка, моркови 1 брой, ориз 1/2 кафена чаша, домати 1 брой, джоджен 1 чаена лъжица, червен пипер 1/2 чаена лъжица
Приготвяне: Първо почистете и измийте копривата със студена вода. Поставете почистената коприва в гевгир, който поставете в тенджера и голяма купа и залейте с вряща вода. Така копривата ще спре да пари и ще е по-лесно да я обработите, а водата, с която сте я заляли може да използвате при приготвянето на супата.
Почистете и нарежете моркова и лука на дребно и ги изсипете в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджерата, в която ще варите супата от коприва. След като зеленчуците поомекнат добавете към тях и нарязана коприва и разбъркайте добре. След това добавете около 1,5 литър вода, а след като супата заври добавете солта и подправките. След като супата поври 10-15 минути добавете към нея предварително измития ориз, а след още 5 минути и доматите. Оставете супата да поври до пълното сваряване на ориза.
Добави Коментар