Рецепта за кето банички с коприва
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
коприва - 60 г
ЗА ТЕСТОТО
твърда моцарела - 160 г
крема сирене - 50 г
яйце - 1 брой
бадемово брашно - 70 г
бакпулвер - 5 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Копривата се попарва с вряла вода. След това се измива и прецежда. Нарязвя се на ситно и се посолява леко. Моцарелата и крема сиренето се разтапят на водна баня или в микровълновата за 2 минути. След това се добавя яйцето и се обърква хубаво с шпатула.
Прибавя се брашното с бакпулвера и се обърква отново хубаво. Получава се доста лепнещо тесто. Вземете лист хартия за печене. С леко мокри ръце си откъснете от тестото / ме ду 35 и 40 г/. Оформете нещо като малък правоъгълник. Отгоре сложете малко коприва. Завийте на фитил, а след това на охлювче и поставете във формичките за мъфини. Ползвах силиконови форми, които предварително намазах с малко краве масло.
Пекох баничките в еър фрайъра на програма bake - 170 °C. Пекох 8 минути от едната страна. След това ги извадих, обърнах и доопекох за още 6 минути. Разгледайте снимките за подробностите покрай правенето на тези уникални кето банички с коприва или солени мъфини с коприва - както ви допада. Може да ги изпечете и във фурната на 180°C.
Добави Коментар