Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направим перфектните здравословни пържени филийки за закуска

Източник: Една.бг
Ключови думи: пържени филийки, здравословни филийки, закуска

Ах, ароматът на току-що приготвени пържени филийки сутрин. Той е уют. Може да извика сладки детски спомени за моментите, когато майките или бабите ни са ни приготвяли любимата закуска.

Независимо дали приготвяте пържени филийки за вашите деца или глезите самите вас, вкусната закуска може да ни зареди с положително настроение още от сутринта, така че целият ден да ни върви по мед и масло.

Пържените филийки са толкова изкусителни, че лесно можем да прекалим с тях. Колкото и да са апетитни, те не са най-полезният избор за закуска. Не се натъжавайте! Няма да ви посъветваме да се откажете от пържените филийки, а просто ще ви предложим една по-добра тяхна версия.

В рецептата за здравословни пържени филийки има малко повече съставки, за да може да се постигне един наистина наситен вкус, а някои продукти са заменени с техни по-хранителни и здравословни варианти. Тези пържени филийки са идеални за персонализиране, така че можете да ги направите по ваш вкус!

Ето как да правите перфектните здравословни пържени филийки: 

Ще се нуждаете от следните продукти:

- Яйца: ще ви трябват само 2 яйца за тази рецепта;

- Обезмаслено или ядково мляко: използвайте леко кокосово мляко за допълнителен вкус, но можете също да използвате и неподсладено бадемово мляко, обикновено кокосово мляко или всяко мляко, което имате на разположение, включително краве;

- Екстракти: можете да използвате както екстракт от ванилия, така и екстракт от бадем за уникален, наситен вкус. Екстрактът от бадем наистина извежда филийките на следващото ниво;

- Канела: ще ви трябва само малко канела, за да подправите перфектно пържените филийки;

- Подсладители: просто добавете малко кафява или кокосова захар, за да подсладите идеално всяка филийка. Кокосовата захар е малко по-питателната опция, докато кафявата захар е по-класическа;

- По избор: добавете цитрусова нотка, като добавите малко кора от портокал;

- Пълнозърнест хляб: ще ви трябват 6-8 филийки дебело нарязан хляб.

- Масло: постарайте се да използвате по-малко количество (не е нуждо филийките да плуват в мазнина), а ако искате рецептата ви да е без млечни продукти, заложете на кокосово масло

- Топинги: изборът зависи напълно от вас, но най-здравословната опция за топинг е малко мед, банан и горски плодове.

Хлябът е звездата на шоуто!

Основната съставка в рецептата е хляб и затова изборът на перфектния хляб е решаващ за това колко добре ще се получат пържените филийки. Препоръчваме ви да използвате дебело нарязан хляб на ден-два, така че да филийката да остане хубава и плътна, а не да се разкисне.

Някои хора предпочитат дори леко да препекат хляба преди пърженето, за да получат приятно хрупкави пържени филийки. 

Ако искате пържените ви филийки да се малко по-здравословни, предлагаме да използвате пълнозърнест хляб, а не бял. 

Начин на приготвяне в 3 лесни стъпки:

1. Направете яйчената смес. Разбийте заедно яйцата, след това добавете останалите съставки (освен хляба и топинга) и разбъркайте всичко заедно в голяма плитка купа.

2. Загрейте тигана. Загрейте тиган на средно висока температура и добавете една супена лъжица масло. Маслото винаги е най-доброто за приготвяне на пържени филийки. Въпреки това, ако не искате млечни продукти, използвайте веганско масло или кокосово масло!

3. Накрая потопете двете страни на филията хляб в яйчената смес за не повече от 10 секунди общо и поставете натопените филийки върху тигана до златисто кафяво от двете страни. Добавете вашите любими топинги и се насладете на това сладко изкушение!

Няколко тайни съвета за приготвянето на най-добрите пържени филийки

- Когато потапяте филийките в яйчената смес, не забравяйте да ги оставите за не повече от 10-15 секунди , за да избегнете това да се разкиснат и разпаднат.

- Гответе вашите филийки на средно силен огън, за да сте сигурни, че ще станат хубави и златисто кафяви. Маслото ще покафенее, докато се готви и ще създаде приятен вкус.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт