Тайната рецепта за най-вкусните бабини кюфтета, топят се в устата
Пробвате ли тази рецепта, никога повече няма да приготвяте кюфтетата по друг начин.
Необходими продукти:
около 800 г смляно месо (за предпочитане говеждо)
половин филийка хляб
1 чаша прясно мляко
1 глава лук
няколко скилидки чесън
мазнина за пържене
сол и черен пипер на вкус
+ тайна съставка
Начин на приготвяне:
Хубаво накиснете хляба в млякото. През това време накълцвате лука и смачквате чесъна. Всички продукти се омесват много добре.
Време е за тайната съставка, а тя е много простичка: два средно големи домата, които са заляти с вряла вода, обелени и пасирани и към тях след това се добавят свежи подправки.
Тази каша слагате в каймата, добавяте сол и черен пипер, омесвате хубаво и сместа е готова.
Сега оформяте кюфтета и слагате да се пържат в тигана.
Да ви е сладко!
Добави Коментар