Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за виенски шницели

Ключови думи: рецепта, шницел, виенски шницели

Продукти:

4 големи свински пържоли от филе, начукани
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
¼ чаша брашно
½ чаена лъжица чеснов прах
½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
2 големи яйца
¼ чаша прясно мляко
1 и ½ чаша галета
6 супени лъжици олио
1 супени лъжици масло, разтопено
Прясна мащерка за гарниране
Резени лимон за изстискване

Приготвяне:

Поставете шницелите между два листа найлоново фолио върху дъска и ги начукайте на тънко. Прехвърлете ги в чиния. Поръсете с малко сол и пипер, втрийте подправките. Отделно смесете брашното, чесновия и лучения прах, остатъка от солта и пипера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с млякото. В още една отделна купа поставете галетата.

Потопете месото първо в брашнената смес, после в яйчената, накрая в галетата. Повторете това с всички шницели, докато се покрият напълно. Приберете ги в хладилник за 15 минути.

Загрейте олиото с маслото в голям тиган. Пържете шницелите на средна към висока температура по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за още 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги от фурната и ги подредете върху хартия за няколко минути да се отцедят, преди да поръсите с мащерка и да сервирате. Поднесете с лимон.

1
Коментара по темата
1.
zapoznat
05.03.2023 08:18:24
Виенските шницели се правят с телешко.
  Добави Коментар
Само тези 3 зодии умеят да пазят тайни Може да си излеете душата пред тях и да сте спокойни, че няма да издадат казаното Обръщат пенсиите в евро Пенсионно-осигурителните дружества имат готовност за въвеждането на еврото от 1 януари 2026 г.
Над 600 човека се натровиха с дюнери в Турция В няколко от местните болници са постъпили голям брой пациенти със стомашни проблеми и повръщане Шуренайка, свако, етърва, девер – роднинските връзки, които всеки трябва да знае! Впечатляващ е броят на думи в българския език, които се използват за наименования на роднински връзки
Oпитайте номера на главен готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки! Тайната се крие в една малка подробност Дете пострада във верижна катастрофа В Хасковско
Задължително трябва да знаете това, ако ви звъни плачещ човек Новата схема в алоизмамите ПП "Странджа" остана без директор, спрягат за поста ловец №1 в Бургас Ето подробности
3-те зодии с най-слаби нерви Не всеки е бил възнаграден от природата с издръжливост и спокойствие 70% от учениците у нас отиват в университет Най-добре платени са завършилите природоматематически профил
С този трик почиствам мръсни и омазнени шкафове само с едно движение Имате нужда само от 3 общодостъпни съставки, които вероятно имате у дома Всичко за еврозоната: БНБ отговаря на нови въпроси Какво ще се промени по отношение на паричната политика в България след членството ни в еврозоната...