Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудото амосова паста - храна за ума и сърцето и как да си я направите

Ключови думи: амосова паста, рецепта, флагман

Амосовата паста е чудесно средство за укрепване на имунната система, ума и сърцето. Нейният създател е академик Николай Амосов – сърдечен хирург, който горещо я препоръчва на своите пациенти, особено след операция.

Неговата уникална паста подхранва сърдечния мускул, укрепва кръвоносните съдове, повишава имунитета.

Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят.

Сместа може да се консумира на празен стомах или след хранене (за да не предизвика дразнене на стомаха и червата), по 1 с.л. 3 пъти на ден. Деца, в зависимост от възрастта им – 1 ч.л. Най-добре е да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента.

Амосовата паста придобива специална стойност през пролетта, когато има малко витамини, и през есента, когато е необходимо да се укрепи организма преди настинки и вирусни инфекции.

Но ако тялото е отслабнало от операции или чести заболявания, тогава курсът на лечение може да бъде удължен до шест месеца. 

Практически, Амосовата паста няма противопоказания. Освен ако имате непоносимост към някоя от съставките, включена в нея, ако имате алергия към мед или ядките. Не давайте от пастата на много малки деца, а диабетиците трябва да я приемат само след консултация с лекар.

Рецепта за амосова паста
Амосова паста се приготвя на базата на мед, ядки, лимони и комбинации от сушени плодове като смокини, кайсии, стафиди, фурми, сини сливи, които съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, органични киселини, липиди и антиоксиданти.

Нужни продукти:

сушени кайсии – 250 г

тъмни стафиди – 250 г

сушени сини сливи – 250 г

сушени смокини – 250 г

орехови ядки – 1 чаша

лимони – 1 бр.

натурален мед - 250 г билков

Приготвяне:

Изплакнете сушените плодове и прекарайте през месомелачка или блендер. Нарежете ядките, измийте лимона и го нарежете на парчета, като премахнете семките и смелете в блендера.

Смесете всички съставки, като добавите и меда, разбъркайте. Тази смес можете да я съхранявате в хладилника няколко месеца.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт