С всяка хапка разтапя все повече и повече! Рецепта за сочна и нежна домашна шоколадова торта
Необходими продукти:
За блата:
200 милилитра прясно краве мляко
120 грама какао на прах
160 грама брашно
10 грама бакпулвер
2 яйца
200 грама захар
За крема:
400 милилитра сладкарска сметана
5 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица лимонов сок
Още:
шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
В малка купа сипете какаото и полейте с прясното мляко. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Сложете яйцата в купа, добавете захарта и с миксер бийте, докато побелеят. След това сипете какаовата смес и комбинирайте, като бъркате с шпатула, за да не загубите обема на яйцата. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към яйчната смес. Разбъркайте добре с шпатула.
Вземете форма за печене и покрийте с хартия. Сипете половината от тестото и поставете в предварително загрята до 170 градуса фурна. Печете за 25 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. След това останете формата и хартията. Повторете с станалото тесто.
Направете крема, като в купа разбиете сладкарската сметана. Добавете захарта и лимонови сок и бийте, докато се получи пухкав бял крем.
Вземете двата блата и с нож изрежете стърчащите им части. След то това срежете всеки блат на две през средата.
Завършете десерта, като слепите блатовете с крема. Намажете цялата торта с от всички страни с останалия крем. Направете изрезките на трохи и нанесе от всички страни на тортата. Разтопете малко шоколад и декорирайте.
Нарежете и поднесете.
Добави Коментар