Салата с леща и зеленчуци
Продукти:
2 чаши кафява леща
3 чушки – червена, зелена, жълта
1/2 глава червен лук
1 средно голяма краставица
няколко чери домата
½ връзка магданоз
За дресинга:
1/3 ч.ч. зехтин
1 стрита скилидка чесън
1/4 ч.ч. сусамов тахан
2 супени лъжици ябълков оцет
сокът на 1 лимон
1 чаена лъжичка смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лещата се изплаква и се слага да се вари до готовност. След това се прецежда и се оставя да се охлади леко. Сложете я в голяма купа и към нея добавете нарязаните на ситно зеленчуци. Отделно комбинирайте съставките за дресинга и овкусете салатата. Разбъркайте и сервирайте