Рецепта за английски скони с боровинки и лимон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 220 г
захар - 70 г
бакпулвер - 2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
краве масло - 75 г
студено прясно мляко - 110 г (230 мл)
лимонова кора - кората на 1 + малко от сока му
замразени боровинки - 100 г пресни
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната на 200°С с горен и долен реотан. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в купа. Нарежете студеното масло на кубчета, добавете го към сухите съставки и с ръка омесете до получаване на трохи. Прибавете млякото и кората на лимона, като разбърквате добре.
Последно се слагат боровинките, които се смесват внимателно. Тестото за сконите се оформя на леко набрашнен плот, притиска се във формата на дебел диск и се реже на 8 части.
Всяка една част се подрежда в тава, покрита с хартия за печене, и всички кифли се пекат за 20 - 22 мин, като постоянно се наглеждат.
Добави Коментар