Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

3 идеи за сладкиши без брашно

Източник: Az-jenata.bg
Ключови думи: брашно, сладкиши без брашно, флагман

Мислите ли, че можете да се насладите на вкусно шоколадово изкушение, без това да се отрази на талията ви? Ще ви изненадаме, ако ви кажем, че това е възможно! Можете да съчетаете страстта към сладкото със стремежа за добра фигура.

Предлагаме ви няколко вкусни идеи за сладкиши без брашно, които можете да оставите за себе си, да предложите на децата или гостите си. Ето ги и тях:

Шоколадов десерт без брашно

Необходими продукти:

130 г овесени ядки;
250 мл мляко;
2 банана;
3 яйца;
30 г какао;
30 г орехи;
1 ч. л. бакпулвер;
щипка сол.
За глазурата:

100 г черен шоколад;
50 мл растително мляко.

Първата стъпка от приготвянето на този лесен сладкиш е да накиснете овесените ядки в млякото. За да поемат течността ще им е необходимо около 10-15 минути. Разбийте яйцата и сложете към тях щипка сол. Отделно намачкайте бананите и ги добавете към разбитите яйца. Разбъркайте добре и прибавете овесените ядки. Отново разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете тавичка или сложете хартия за печене и изсипете сместа. Отгоре поръсете със счуканите орехи. Печете около 35-40 минути. Разтопете шоколада на водна баня и добавете към него растителното мляко. След като сладкишът се охлади, намажете го отгоре с разтопения шоколад.

Торта без брашно

Ще ви трябват:

4 яйца;
400 г кисело мляко;
100 г кафява захар;
50 г царевично нишесте;
1 ч. л. бакпулвер;
пудра захар за поръсване.
Започнете приготвянето на тази вкусна торта, като отделите белтъците от жълтъците. Разделете ги и ги сложете в две отделни купи. Добавете захарта към купата с жълтъците и разбийте енергично, докато станат на пяна. Добавете киселото мляко, нишестето и бакпулвера. Разбъркайте добре. Идва ред на белтъците – разбийте ги на сняг. Смесете жълтъчената смес и белтъците, но бъдете много внимателни. С шпатулка бъркайте много внимателно, от долу нагоре, за да запазите сместа пухкава. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете сместа в намаслена кръгла тавичка или покрийте с хартия за печене. Печете докато придобие приятен златист загар. След като изстине, поръсете с пудра захар.

Кекс без брашно

Необходими продукти:

1 ч. ч. овесени ядки;
1 ч. ч. кокосови стърготини;
½ ч. ч. кафява захар;
ванилена захар;
;½ бадемово мляко;
1 ч. л. бакпулвер;
1 ч. л. сода;
2 яйца;
½ ч. ч. олио;
1 банан;
30 г черен шоколад.
Смелете овесените ядки в блендер, докато постигнете консистенция на брашно. Добавете към тях кокосовите стърготини, кафявата захар, ванилената захар и бакпулвера. В отделна купа смесете яйцата, олиото и банана и добавете към тях сухите съставки. Разбъркайте добре. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. В тавичка застелете хартия за печене, изсипете сместа, разпределете равномерно и печете около 40 минути. След като извадите от тавата, настържете отгоре шоколада.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Над 90 млрд. лева спестявания „кътат“ българските домакинства Сумата се равнява на 42,3 от брутния вътрешен продукт (БВП) на България Шоково увеличение на жилищните заеми В рамките на година увеличението на заемите за покупка на къщи и апартаменти е с 5,95 млрд. лв.
Никой не вярва, че тайната съставка на този протеинов сладолед е... Само 10 минути и няколко прости съставки – нахут, фурми и растително мляко – и ще се насладите на кремообразно, богато на протеини ледено изкушение Иван Станчев: Китай вече е лидер, а не имитатор, в много технологични сектори Разговор с Иван Станчев, предприемач и инвеститор в технологични компании. Възпитаник на Американския университет в България (2014), основател на Lab-Away и инвеститор в множество стартъпи. .
Продажбите на нови коли в България намаляват Купуват повече хибридни Внимавайте с тези зодии, ужасно завистливи са Могат да ви подлеят вода във всеки момент
Над 30 кръводарители до ранния следобед след старта на кампанията „Дари кръв - спаси живот“ Напусна ни известен ресторантьор Тъжната вест съобщава своя внук – Божидар Данаилов, наследник на известния пловдивски ресторантьор и дългогодишен собственик на ресторант „Малкия Бунарджик"
Наемите в Лондон доближиха 3220 евро В Рим искат 2000 евро на месец Почина Детето на хилядолетието Издъхна едва на 25 години 
Въвеждат еднодневни винетки Камионите с “такса задръстване” Министерството на туризма глоби концесионера на плаж Бутамята До решението се стигна след резултатите от незабавната проверка, разпоредена от министъра на туризма Мирослав Боршош