Бразилец и алжирец от „Черноморец” луднаха по българската кухня
Двама нови чужденци в отбора на „Черноморец” са луднали по българската кухня, издадоха от съблекалнята. Бразилецът Асис и алжирецът с френски паспорт Жужу направо се побъркали по родните гозби. Наскоро двамата дори се разминали на косъм с глоба от ръководството, след като на обядите с отбора се въздържали да ядат това, което лекарят е включил в менюто, за да могат после на гладен стомах да се отдадат на любимите си кулинарни изкушения.
Асис и Жужу бързо влезли в ролята на ВИП клиенти на малка бира скара в комплекс „Лазур”, където е квартирата им. Съдържателите често ги черпели с бонуси към поръчаното. Чужденците се нахвърляли като хищници на кебапчета и кюфтета, изпечени на дървени въглища. Предястието им пък задължително било таратор, който много им се услаждал в жегите. Посъветвани от свой съотборник, бразилецът и алжирецът опитали веднъж и мусака, за да станат после абонати на тази българска манджа.
Старши треньорът Димитър Димитров своевременно бил информиран от услужливи свои агенти за фриволния режим на хранене на двамата футболисти, но се ограничил само в приятелска устна забележка. Опитният наставник мъдро преценил, че по-важно от това какво ядат е как играят.
А играта на Асис и Жужу ги превърна в новите звезди на „Черноморец” от началото на сезона. Тандемът буквално разсича противниковите защити по двата фланга със страхотната си бързина. Освен това двамата демонстрираха и отлични реализаторски способности. Асис например оглавява стрелковата листа на „акулите” с 3 попадения, а Жужу се окичи с ореола на герой с двата си гола за победата над „Локомотив” /Пд/ с 2:0.
Добави Коментар