Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецептата на Ивелина от жк. "Възраждане" за чушки бюрек на фурна

Ключови думи: чушки бюрек, фирна, чушки със сирене, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

чушки - 10 бр. печени

извара - 100 г

сирене - 100 г

кашкавал - 100 г

яйца - 2 бр.

сол

черен пипер

домати - 1 бр.

магданоз - пресен

ЗА ПАНИРОВКА

яйца - 2 бр.

брашно - 1/2 ч. ч. или галета

олио - за поливане

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир. През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек. В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках. Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз. С тази смес напълних чушките.

Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата. Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио. Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар. Моите чушки бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време.

1
Коментара по темата
1.
Лиза Мишпека
11.01.2023 12:35:30
Боли ма шпека к'ва чушка вкарва във фурната си въпросната Ивелина
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцеля флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа