Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да направим киселите мандарини сладки

Ключови думи: мандарини, кисели мандарини

Много хора смятат мандарината за истински новогодишен, зимен плод. Нейният лек, сладко-кисел аромат ни напомня най-хубавите моменти от детството и традиционно се свързва с празнично настроение в очакване на чудеса и подаръци. Но понякога мандарините са кисели. Как да направим киселите плодове сладки?

Вкусно и здравословно
Мандарините са не само вкусни, но и полезни. Яркият и ароматен плод ще помогне да се преодолее липсата на витамини през зимата и ще ни донесе много приятни емоции. Доказано е, че този цитрус повишава апетита, подобрява метаболизма и ускорява храносмилането. Сокът от мандарина има и антимикробно и противогъбично действие, укрепва имунната система и защитните сили на организма.
Мандарините се харесват както от възрастни, така и от деца. Такъв приятен вкус се осигурява от комбинацията от лека киселинност и сладост на пулпата. Но плодовете не винаги са такива, каквито трябва да бъдат. Възможно е да не са узрели правилно, поради което да са твърде кисели. Или пък, ако почвата е била прекалено суха и дръвчето не е получило достатъчно влага по време на образуването на плода.
Но има начини да подсладите дори киселите цитрусови плодове. Изберете този метод, който ви допада най-много.  

Мандарини в микровълнована печка
Ако имате микровълнова печка, това ще ви помогне да направите мандарините по-сладки. Как? Поставете плодовете върху чиния и ги пъхнете във фурната само за половин минута. В този случай мощността трябва да бъде максимална. Внимавайте - мандарините ще бъдат горещи, така че трябва да им дадете време да изстинат. Можете да поставите чинията в хладилника, за да ускорите процеса. Но не трябва веднага да ядете мандарините, които са били в микровълновата фурна. Изчакайте и когато ги опитате отново, ще видите колко сладки са станали!

Мандарини във вода
Обикновената вода също ще помогне да направите мандарините с прекомерна киселинност по-сладки. Загрейте вода в тенджера до 40 градуса и сложете плодовете в нея за 10 минути. След това опитайте една мандарина: ако е станала по-сладка, тогава можете да сложите и всички останали. Ако водата вече се е охладила и мандарините все още са кисели, тогава добавете много студена вода. Такава шокова термотерапия определено ще помогне да ги направите сладки.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Чуден десерт за Свети Валентин Торта Сърце Купи си "играчка" за 72,5 милиона долара Роналдо навърши 40 години на 5-ти февруари и си подари самолет
Мощен трус в Европа Бедствието притесни Италия Феновете му изтръпнаха В интернет се появи неверен слух, че музикантът Влади Ампов е починал 
Почистването на фугите никога не е било толкова лесно, мухълът и мръсотията ще изчезнат пред очите ви Ако замърсяването е силно, тогава можете да оставите продукта за 5 минути, така че да подейства Завърна се с гръм и трясък, само тя може да пее така Ивана представи новия си сингъл, озаглавен „Един живот“, феновете й полудяха
„БСП – Обединена левица“ подкрепя обявения бойкот на супермаркетите на 13 февруари От партията отбелязаха, че 800 хиляди български пенсионери живеят около линията на бедност, а други 700 хиляди българи са работещи бедни Ако направите това, баницата ще бухне догоре Прост трик, с който баницата ви ще има впечатляващ вид
Великанът, който остави незаличима следа по най-високите върхове в света Да си спомним за Боян Петров, който стигна върха и продължи напред Шокиращо! Това ли е краят й? Замесена е в преврата срещу Ердоган Най-онбичаната турска актриса Джансу Дере излезе с обяснение за обвиненията
Февруарски студ или пролетно време? Какво време ни очаква в Бургас Втората половина на февруари е по-стабилна, с температури около +9°C дневно и +3°C нощно Налейте бира в тенджери и тигани и цял живот ще сте ми благодарни Освен ечемик и хмел, бирата съдържа и естествени киселини, които имат свойството да разтворят всякакви примеси