Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

8-те зеленчука, които може да се отглеждат в кухнята

Ключови думи: зеленчуци, саксия, кухня, билки

Много често хората в големите градове се оправдават, че нямат градина, голяма тераса или подходящо място, на което сами да отглеждат разни малки плодове, билки и зеленчуци. Това обаче е само едно оправдание или е породено от недостатъчно заинтересоване, тъй като съществуват различни зеленчуци, възможни за отглеждане дори в кухнята ви.

Вижте няколко варианта и не му мислете, а започнете да садите!

Маруля

Все още на пазара може да откриете вкусна маруля, която дори след като хапнете може да ви свърши отлична работа. При нарязването й отделете долния край, без да го изхвърляте. Потопете го в малък съд с 1 см вода и след няколко дни ще забележите как се появяват израстъци. Когато корените са налице, засадете марулята в почва.

Бок чой

Бок чой е китайски зеленчук, наподобяващ зелето и може да го срещнете с различни наименования. Хубавото и при него е, че можете да използвате стълбото му, за да го отглеждате вкъщи. Отново го поставете в купа с немного вода, позиционирайте го на светло място и след около 2 седмици ще се появят новите корени. След като те вече са налице, е време да преместите зелето в подходяща саксия и да го отглеждате на терасата или в кухнята.

Моркови

Горната част на моркова обикновено повечето от нас изхвърлят, но защо пък да не се възползваме от нея? Отрежете я и я поставете в чиния с малко вода. Съхранявайте в стая с добър приток на слънчева светлина и наблюдавайте как постепенно новият морков се появява.

Босилек

Билките и подправките са сред най-добрият вариант за отглеждане вкъщи. Какво по-хубаво от това винаги да имате пресни подправки под ръка? Отглеждат се много лесно и можете да изберете както по-малка, така и по-голяма саксия в зависимост от това каква продукция очаквате. Отрежете стъблото на босилека на около 3-4 см и го поставете във вода, като през няколко дни я подменяте с прясна. Осигурете му слънчева светлина и изчакайте, докато корените не достигнат 2 см, след което пресадете босилека в саксия.

Кориандър

Още една често използвана подправка, при която се процедира по същия начин, както при босилека.

Целина

Горната част на целината се отразява и се поставя в съд с вода за няколко дни. След поникването на листата на третия ден пресадете целината в подходяща саксия.

Чесън

Ако по скилидките чесън, които сте закупили, забележите нови кълнове, се възползвайте и ги поставете в чиния с малко вода. След това ги прехвърлете в почвата.

Пресен лук

Поставете няколко стари глави лук във вода, оставете на слънчево място и наблюдавайте как до няколко дни ще се появят стръкчета пресен лук.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Министър Мирослав Боршош обсъди развитието на туризма в Костенец с местната власт Ето какво се случи Бунт за заплати подпали БНТ Служителите са готови за протест, ако не им увеличат заплащането
Китай, Иран и Русия с много важни преговори Относно ядрената програма на Техеран Каза стряскащи думи Очаква ни разлика от 20° между събота и вторник, според Георги Рачев
Бившият ми каза, че съм проститутка, а аз не съм, твърди тя Той не е наркоман, но обича да си пийва, каза Светлана  Роден шофьор получи 34 електронни фиша Дължи над 4 бона
Джакпотът се изстреля в космоса, печалбата ще направи някого много богат За неделния тираж е 10,6 млн.лева Янаки Стоилов: Най-тежкото дело на КС в историята Ставаме свидетели на най-голямото частично касиране на парламентарен вот в България
Ще се борят за оставане в "Един за друг" Джулия и Христо са последни в моментното класиране Грозна драма в живота му Това го съсипа 
Празник е Православието почита паметта на Преподобни Бенедикт Самолет се запали в САЩ За щастие няма жертви