Рецепта за чудно свинско месо с праз и картофи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинска плешка - 500 г
картофи - 5 бр.
праз - 1 бр.
доматен сос - 500 мл
захар - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
чубрица - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
брашно - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се нарязват на полумесеци, а празът се реже на ситно. Слагат се в тава и се овкусяват със сол, червен пипер, дафинов лист и чубрица. Прибавят се олиото и върху картофите се подрежда месото от свинска плешка, нарязано на парчета. Полива се с доматен сос и се поръсва лъжица захар. Свинското с картофи се покрива с фолио и се пече на 200 градуса за час и половина.
Последните 15 минути свинското се запича без фолиото, като се поръсва с брашното и внимателно се разбърква. Чудно свинско месо с праз и картофи за неустоимо вкусна вечеря!
Добави Коментар