Раздават 1000 порции рибена чорба в Бургас, майстори разкриха тайната на моряците за вкусната супа
Вкусна моряшка рибена чорба по автентична рецепта ще опитат за празника на Бургас 1000 души. Толкова ще са порциите, каза пред бТВ готвачът на Военноморска база Бургас Радостин Йорданов.
Вкусната супа се приготвя в полева кухня до Часовника от майсторите готвачи. Тя ще бъде раздадена безплатно.
От рано сутринта готвачите от Военноморска база Бургас са запретнали ръкави, разкри кореспондентът Лора Стаматис. Моряшката им чорба е почти готова, ухае апетитно, добави тя.
Ще приготвим и около 3000 порции риба, заяви Йорданов.
Скумрия, паламуд и чернокоп има в казаните, уточни той.
Майсторът разкри, че за вкусната моряшка рибена чорба е важно всички зеленчуци да са свежи, да има хубави подправки. Тя става чудесна, когато е на огъня, добави той.
Една от атракциите е фрегатата „Верни“, която ще акостира на Морската гара и ще е отворена за посещения до обяд.
„Тази година имаме наистина пълноценен Никулден. Предишните две се опитвахме да празнуваме, но я нямаше тази свобода и еуфория. Затова сме се постарали през целия ден да има събития. Освен традиционното освещаване на трапезата, раздаване на рибен курбан и на печена риба, имаме пет малки сцени, които са в центъра на града“, каза пък заместник-кметът Диана Саватева.
В „Меден рудник“, в „Изгрев“ също ще има сцени, добави тя.
„Всички чакаме тържественото запалване на светлините на елхата, което си спестявахме през последните две години. Очаква се това да стане около 18:30 часа по време на голям празничен концерт, в който ще участва и Калоян Николов. Поздравление за блестящото му представяне в „Гласът на България“! Той получи покана много преди финала. Показа ни как една цел се постига с целенасочени усилия, а не просто с упоритост“, каза още Саватева.
Съсипаха любимия ми Бургас
С тези грозни хотели около Морска гара,нямам думи с които да опиша алчността на едни,а всички други са натикани в ъгъла.Та мисълта ми беше за опашките от чакащите....това показва колко спрял е Бургас.Обаче сега след 16ч ще ида да се повозя безплатно на общинския превозвач на тази същата Община,която ни разказва играта през годините и прогони младите по чужбина
Слагаш в казана риба , каквато си наловил (или карантия, каквато имаш), отиваш в горичката и набираш каквито треви намериш, и вариш...
Става вкусна чорба и най-важното е уникална, неповторима, защото няма начин да си спомниш какви треви си набрал ...!
Важното е рибата да не е чистена , а карантията да не е измивана с вода ...!
А за киселяците гледайте по- ведро на живота
Не знам дали не се бъркам ама тази жена Саватева не беше ли журналист ? ГЕРБ от журналисти кметове правят.
Евала това е изкуство.