Кое е любимото заведение на президента и първата дама
Румен и Десислава Радеви се отдават на романтика в закътан, но луксозен ресторант в Зона Б-5 в столицата, пише вестник „Ретро“. Президентът и съпругата му били редовни клиенти на елитно заведение, където вечеряли необезпокоявано. Същият ресторант предпочитали и за семейните си празненства и поводи.
Очевидно държавният глава и първата дама държат на изисканото меню и макар преди време Деси Радева да бе казала публично, че любимото ястие на мъжа ѝ бил бобът, в менюто на елитното заведение такъв не се предлага.
За сметка на това една порция скариди от 150 грама е 17 лева, филето от сьомга и стекът от риба тон – 30 лева, а телешката пържола – 36 лева. За една вечеря
В същото време във вила „Калина“ в резиденция „Бояна“, където семейство Радеви вече втори мандат живеят, разполагат с личен готвач, който да ги храни. Същият шеф е готвил и на предишните държавни глави, които живееха в резиденцията със семействата си, като имал впечатления с какво всеки един от тях обичал да се храни. Георги Първанов си падал по дивеча, Петър Стоянов обожавал филе вретено, а Желю Желев само българска традиционна кухня.
Малцина знаят, че първата дама Десислава е учила в готварско училище в Камено. Самата тя, докато все още бе активна в медийното пространство, се хвалеше, че приготвяла фамозни тиквички, чушки бюрек, спагети, с които гощавала децата, когато ги посещавала. В последно време обаче явно кулинарията не е приоритет на президентшата, която не запълва многото си свободно време с домакинстване, а с личностно развитие и духовни практики, и предпочита да се храни в ресторанти.
Въобще аграрни личности