Българско уиски менте отровило руснаците в Турция
След масовите отравяния на руснаци с алкохол, изданието командирова в Турция своя специален кореспондент Ярослава Танкова, която открила смъртоносното уиски в местните хотели, с което чуждестранните гости щедро се черпят.
Въпреки твърдата позиция на турските власти, че отравянето на руснаците са "единични случаи", продавачите потвърждават, че производството на ментетата процъфтява заради високите данъци. Не трябва да се вярва даже на акцизните марки, защото организацията, отговаряща за контрола на качеството, е ликвидирана и пазарът е пълен с ментетата и нискокачествена "легална" продукция от Северен Кипър.
Властите твърдят, че турските хотели са абсолютно безопасни, но именно под масата в бара на хотел "Кафтанс" специалият кореспондент открил отровното уиски "Mister Burdon", което стана причина за смъртта на руските туристи през месец май.
"Разреждайки го, барманът обилно го разливаше и черпеше с него туристите по системата All Inclusive", разказва кореспондентката.
Ярослава Танкова успяла да се свърже със служителя на хотела Мамед, който на следващия ден я снабдил с четири бутилки "уиски" по 10 долара всяка. Цялата "операция" е била заснета със скрита камера. На етикетите на бутилките на турски език е написано: "Mister Burdon/Blended whisky. Направено от малц, спирт и дестилирана вода". Според кореспондентката то се произвежда в България с разрешението на Министерството на земеделието.
"Ако знаеха господа българите каква гадост изнасят за Турция...", коментира Танкова.
Добави Коментар