Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за телешко жиго

Ключови думи: рецепта, телешко месо, жиго

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг от бута

бекон - 100 - 150 г

чесън - 1 глава

моркови - 2 - 3 броя

целина - 1 глава

магданоз - 1 - 2 магданозени корена

домати - 2 - 3 броя

кисело мляко - 1 ч.ч.

вино - 1/2 ч.ч. червено

ориз - 1 и 1/2 ч.ч., за гарниране

Начин на приготвяне:

Начукайте телешко месо от бут и го шпиковайте парченца бекон, целина и морков. Натрийте го с черен пипер и го сложете да се пържи с 1/2 ч.ч. мазнина. Щом се зачерви равномерно, го посолете и добавете 2 нарязани моркова, резен целина, нарязаните магданозени корени и задушавайте до омекването има.

От време на време доливайте малко гореща вода и така, докато месото е полуготово. Слагат нарязаните на ситно домати, а след още половин час и киселото мляко, разбито.

Оставете ястието да къкри на слаб огън за още 10 минути, след което извадете месото и го нарежете на филийки. Прецедете соса, подправете го с виното, подправки на вкус и го свалете от котлона след 6 минути. Поднесете телешкото, върху сварен със сол ориз или картофено пюре, полято със соса.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование
Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите
Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта Разкри любимата си поза Какво харесва плеймейтката Златка Райкова 
ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД с ново регионално застрахователно представителство "Орлов мост" в гр. София Белгия ще депортира мигрантите от Афганистан Планът ще влезе в действие още през февруари, като първо ще бъдат върнати извършилите престъпления
Страшен екшън: Жена издра по врата полицай по време на проверка Пострадалият униформен е освидетелстван и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата Купуваме закуски от вечерта за следващия ден заради намаления Баницата води на пържолата с 5 лева
Много важна информация за грипната епидемия в този град Отпадат въведените противоепидемични мерки в лечебните и социалните заведения Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото