Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Негинг – подлата тенденция за запознанства

Ключови думи: негинг, запознанства

Negging (от английския глагол neg, което означава "негативна обратна връзка") е акт на емоционална манипулация, при която някой отправя преднамерено двусмислен комплимент или друга палава забележка, за да подкопае доверието на другия и да увеличи потребността му от одобрението на манипулатора.

Шири се нова мода за запознанства, т.нар. „негинг“. Преди, когато ходехме по срещи, след това обсъждахме впечатленията си – особено негативните - с най-добрата си приятелка или приятел. Днес нещата не са се променили особено, с тази разлика, че вече си служим с определени думи, така че да опишем какво точно ни е отблъснало. Тези понятия спадат към категорията „Съвременни тенденции за запознанства“. Какво ли не сме чували: гостинг, газлайтинг, бенчинг, а сега и негинг. Това е сравнително ново понятие, но феноменът, който описва, най-вероятно съществува от години при срещите.

Навярно и вие сте преживели следната ситуация: отивате на среща, всичко върви добре и двамата се забавлявате чудесно. Дотук няма лошо. В един момент обаче човекът, с когото сте се срещнали, изтърсва нещо, което звучи като комплимент, но някак си оставя неприятен привкус. Например нещо такова: „Всъщност не си падам по брюнетки, но с теб е различно.“ Може би той наистина е възнамерявал да ви поласкае, но подобно изречение може да ви накара да се почувствате крайно неуверени. Какво сега, харесва ли ме, или не ме харесва?

За съжаление обаче подобни „комплименти“ се използват и преднамерено, за да ни объркат и манипулират. И какво се получава? Хващаме се на въдицата и допускаме другият да добие един вид превъзходство над нас и да направлява начина, по който върви срещата.

Както казахме, този вид комуникация не е нов, но от известно време го наричат „подла тенденция за запознанство“ или „негинг“ – термин, въведен от общността на пикаперите. Но отсега нататък не на нас тия!

Източник: Obekti.bg

2
Коментара по темата
2.
DB7
09.10.2022 09:38:42
КУРВИ
1.
Alletheya
08.10.2022 22:49:35
Търсенето на одобрението на другите, ще ви направи невидими в този свят!
  Добави Коментар
Къде се намира Дядо Коледа - проследете пътуването му на живо Добрият старец напусна дома си и се качи на шейната, за да посети очакващите го деца Младата дама покори върховете на обучението по медицина, но си тръгна разплакана от гишето за регистрация в КАТ Заради откраднат талон: Ще бъде ли изхвърлена за скрап новозакупена кола
Ако искате идеалния тиквеник, никога не правете тази грешка Понякога сладкото изкушение се получава ненадминато вкусно, друг път обаче плънката не е това, което очакваме Тайните подправки, които правят постните сарми за Бъдни вечер неустоимо вкусни Макар лесна за приготвяне, постната гозба също си има своите тънкости и специфики, за да се получи така вкусна и ароматна
Тримата, осъдени на смърт, които Байдън отказа да помилва Вижте кои са те Ще става дядо Дъщерята на легендарния пилот от Формула 1, Джина-Мария Шумахер, сподели радостната новина, че очаква момиченце
Най-накрая заместител на тежките салати с майонеза, рецептата е на главен готвач Да, много прилича на руската, но не е Над 4000 евро/кв.м за обзаведен дом в... Наличието на паркинг е предимство
Електроразпределителните дружества ще получат над 327 млн. лв. безвъзмездна помощ Въпреки това обаче поскъпване се очаква Събират средства за сина на загиналия футболист Треньорът на ЦСКА Александър Томаш призова за подкрепа на 4-годишния Матей, който загуби своя баща - Мартин Дечев
Ето кога ще бъдат изплатени паричните обезщетения за майчинство Плащането обхваща около 68 хиляди души Експресно руло без печене с банани и бисквити, задължително правя по 2 - едното за нас, другото за гостите Определено е десерт без конкуренция откъм вкус и бързина на приготвяне