Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за крем карамел с тиква

Ключови думи: Рецепта, крем карамел, тиква

Необходими продукти:

тиква - 1 кг цигулка

захар - 2 с.л.

вода - 1 ч.ч.

масло - 1 ч.л.

ЗА КАРAМЕЛА

захар - 150 г

За крема:

прясно мляко - 1 л

яйца - 8 бр.

ванилия - 2 бр.

захар - 150 г

Начин на приготвяне:

Почистете тиквата и нарежете на парчета с дебелина 1 см. Намажете тава с малко масло, подредете парчетата, посипете с две лъжици захар, сипете водата и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. до омекване. Направете карамела, ползвайки керамичен или тефлонов тиган. За целта разстелете захарта върху съда, сложете го на котлона и разтопете до златист карамел.

Важно е да не се бърка захарта, защото ще стане на бучки. Леко с ръка повдигайте и раздвижвайте тигана, докато се стопи. Изсипете карамела на дъното на кръгла тава с диаметър не повече от 26 см. Ако ползвате по-широка тава, кремът ще стане плосък и няма да се получи височина. Разстелете карамела по цялото дъно, като леко завъртате и накланяте тавата. Не го пипайте, карамелът е много горещ!

Готовата тиква извадете и внимателно преместете парчетата тиква върху още топлия карамел. Така те ще залепнат и няма да изплуват на повърхността, като залеете с крема. Оставете да се охлади. Затоплете млякото в тенджерка, сипете захарта и ванилията, разбъркайте, докато се разтопи.

Млякото трябва да е топло, но не горещо. Махнете от котлона. В купа разбийте яйцата и на тънка струя сипете по малко от млякото, като бъркате непрекъснато, така че да изравните температурите на двете смеси и да не се пресекат яйцата. Когато сте темперирали, може да изсипете яйчената смес внимателно при млякото, пак при непрекъснато разбъркване. Вземете цедка и задължително прецедете сместа.

Сипете получената смес внимателно в тавата върху тиквата и карамела. Поставете крем карамела във фурната, пуснете на 160 градуса и печете за час до стягане и златист цвят. Извадете, охладете и приберете в хладилник.

2
Коментара по темата
2.
Karatista ot Bankq spi s pistolet
01.10.2022 12:26:20
Az мойта ней цигулка мойта е Контрабасс ше стане ли с нея
1.
на боко
01.10.2022 02:12:03
любимата
  Добави Коментар
Забравих за торти и кексове: Крем Магнолия по турска рецепта е новият ми хит Леко, ефирно и божествено на вкус Григор Димитров заработи около 100 000 лв. за 100 минути на корта Тенисистът игра общо само час и половина в последните си две срещи в Доха и Дубай
Предложиха Тръмп да бъде номиниран за Нобелова награда за мир Идеята е на конгресмен от Републиканската партия Продал апартамента си заради ресторанта Семейството на шеф Ангелов го подкрепяло изцяло в амбициите му
Трик на камериерките с пластмасова бутилка връща белотата на тоалетната Нашите баби също са използвали този инструмент Настъпва голям обрат с времето! Летни температури през март! 
Никога не хвърляйте пръстена от бутилката с олио Малко хора знаят, че ако оставите този малък пръстен, можете значително да намалите консумацията на растително масло Почина уважаван българин Доц. Недев беше не само блестящ специалист в своята област, но и обичан колега, наставник и човек с изключителна доброта
Слага си зъби на бартер Днес Светлана вече не разполага със златните карти на бившия си съпруг Как да съсипеш риалити шоу за три сезона – наръчник от „Ергенът“ По-скучно е дори от неделно следобедно предаване по БНТ
Такова нещо се случва веднъж на 30 години! Топ астролог назова зодиите, които съдбата ще зарине с пари! Не забравяйте, че финансовият успех зависи не само от късмета, но и от вашите усилия и правилните решения Шофьор на автобус поиска 5 млн. евро обезщетение, защото... Водачът бил принуден да напусне, без да оформят документите му за Бюрото по труда