Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как гърците разпознават дали зехтинът е фалшив

Ключови думи: гърци, домашен трик, зехтин, фалшив

Зехтинът е един от най-популярните и здравословни хранителни продукти на света. Неговото използване датира от десетки векове. Той е ключова съставка в средиземноморската диета и чудесно средство за поддържане на младост и дълголетие.

А гърците са доказателство за това. И именно заради популярността на този здравословен продукт съществуват куп търговски марки, които фалшифицират този натурален продукт, а неговите имитации са станали толкова добри, че дори на специалистите им е трудно да ги различат.

За да разберете дали зехтинът е фалшив или подправен, е нужно да приложите следния домашен тест.

Изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете във фризера. Ако зехтинът НЕ замръзне на момента или в рамките на една седмица, е много вероятно той да е фалшив или подправен.

4
Коментара по темата
4.
ha
19.09.2022 22:20:14
Кел файда 10 дни след като си го купя да разбера че е фалшив?
3.
бай Драгой
19.09.2022 21:40:10
Здравейте от бай Ви Драгой. така има една киселина, която я има при зехтина, а я няма при шарлана и е важна за аналитичната химия, т.е къде е фалшификата, когато я има в зехтина и я няма в олиото. Дотук ясно ли е, ясен ли съм. Ако не сте го разбрали, няма да го разберете.
2.
Мунчо
19.09.2022 21:10:40
Има и друго : ако има в зехтина малко свинска мас ефекта е същия - 100 % "оригинал".!!!
1.
бай Драгой
19.09.2022 20:16:49
Здравейте от бай Ви Драгой.
Метода е много правилен, но има едно обаче. И така, изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете в хладикника при температура +3 - +7 С, а не във фризера при температура (минус) - 22-24 С и ако след 5-10 дена и отгоре се отслои мазнина като мас, зехтин е истински. Ако остане рядък без промяна е 100 % не е зехтин, а олио.
Хайде и много поздрави на дестрибуторите на зехтин, от бай Драгой.
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцеля флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа