Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как гърците разпознават дали зехтинът е фалшив

Ключови думи: гърци, домашен трик, зехтин, фалшив

Зехтинът е един от най-популярните и здравословни хранителни продукти на света. Неговото използване датира от десетки векове. Той е ключова съставка в средиземноморската диета и чудесно средство за поддържане на младост и дълголетие.

А гърците са доказателство за това. И именно заради популярността на този здравословен продукт съществуват куп търговски марки, които фалшифицират този натурален продукт, а неговите имитации са станали толкова добри, че дори на специалистите им е трудно да ги различат.

За да разберете дали зехтинът е фалшив или подправен, е нужно да приложите следния домашен тест.

Изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете във фризера. Ако зехтинът НЕ замръзне на момента или в рамките на една седмица, е много вероятно той да е фалшив или подправен.

4
Коментара по темата
4.
ha
19.09.2022 22:20:14
Кел файда 10 дни след като си го купя да разбера че е фалшив?
3.
бай Драгой
19.09.2022 21:40:10
Здравейте от бай Ви Драгой. така има една киселина, която я има при зехтина, а я няма при шарлана и е важна за аналитичната химия, т.е къде е фалшификата, когато я има в зехтина и я няма в олиото. Дотук ясно ли е, ясен ли съм. Ако не сте го разбрали, няма да го разберете.
2.
Мунчо
19.09.2022 21:10:40
Има и друго : ако има в зехтина малко свинска мас ефекта е същия - 100 % "оригинал".!!!
1.
бай Драгой
19.09.2022 20:16:49
Здравейте от бай Ви Драгой.
Метода е много правилен, но има едно обаче. И така, изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете в хладикника при температура +3 - +7 С, а не във фризера при температура (минус) - 22-24 С и ако след 5-10 дена и отгоре се отслои мазнина като мас, зехтин е истински. Ако остане рядък без промяна е 100 % не е зехтин, а олио.
Хайде и много поздрави на дестрибуторите на зехтин, от бай Драгой.
  Добави Коментар
4 съвета за дълъг секс Внимавайте да не се обезводните... Пламъците в Лос Анджелис погълнаха сгради, има жертви, но Панагюрско златно съкровище било защитено За да проправят път за пожарникарите, се налага булдозери да разбутват изоставените в паниката коли
Шок в бургаската морга! Близките на загиналите 17-годишни младежи разпознаха телата им Роднините на Ахмед Самра и Ахмед Исмаил АлАунд искат да ги погребат в Египет,  в Средец им казали как намерили труповете им в Странджа Масов протест срещу високите цени на тока  А от нулевия ДДС печелят само зърнопроизводителите, коментира Васил Велев и попита на тях ли трябва да се помага
Средната пенсия в Русия е... Около 250 долара Била е близо до смъртта Твърди, че мъж се опитал да я убие в самолет
Притеснителна новина за София Ето какво се случва  Разтърсващо твърдение за Путин Не вдигал телефона на Асад
Много му върви Верстапен е 4 пъти шампион на Формула 1 Разказа за Рен Гонзо с малшанс в чужбина
Замърсяването на въздухът в София е два пъти над нормата, а от СЗО заговориха за мор на българите Кметът Васил Терзиев призна за проблема и сподели, че се надява да има траен напредък в справянето с него Отиде си сценаристът на „Вчера“, Владимир Даверов издъхна след мъчително боледуване Погребението на големия български писател, който е и продуцент на филми които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци", ще бъде в тесен семеен кръг