Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как гърците разпознават дали зехтинът е фалшив

Ключови думи: гърци, домашен трик, зехтин, фалшив

Зехтинът е един от най-популярните и здравословни хранителни продукти на света. Неговото използване датира от десетки векове. Той е ключова съставка в средиземноморската диета и чудесно средство за поддържане на младост и дълголетие.

А гърците са доказателство за това. И именно заради популярността на този здравословен продукт съществуват куп търговски марки, които фалшифицират този натурален продукт, а неговите имитации са станали толкова добри, че дори на специалистите им е трудно да ги различат.

За да разберете дали зехтинът е фалшив или подправен, е нужно да приложите следния домашен тест.

Изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете във фризера. Ако зехтинът НЕ замръзне на момента или в рамките на една седмица, е много вероятно той да е фалшив или подправен.

4
Коментара по темата
4.
ha
19.09.2022 22:20:14
Кел файда 10 дни след като си го купя да разбера че е фалшив?
3.
бай Драгой
19.09.2022 21:40:10
Здравейте от бай Ви Драгой. така има една киселина, която я има при зехтина, а я няма при шарлана и е важна за аналитичната химия, т.е къде е фалшификата, когато я има в зехтина и я няма в олиото. Дотук ясно ли е, ясен ли съм. Ако не сте го разбрали, няма да го разберете.
2.
Мунчо
19.09.2022 21:10:40
Има и друго : ако има в зехтина малко свинска мас ефекта е същия - 100 % "оригинал".!!!
1.
бай Драгой
19.09.2022 20:16:49
Здравейте от бай Ви Драгой.
Метода е много правилен, но има едно обаче. И така, изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете в хладикника при температура +3 - +7 С, а не във фризера при температура (минус) - 22-24 С и ако след 5-10 дена и отгоре се отслои мазнина като мас, зехтин е истински. Ако остане рядък без промяна е 100 % не е зехтин, а олио.
Хайде и много поздрави на дестрибуторите на зехтин, от бай Драгой.
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила