Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за свински ребърца на фурна с барбекю сос

Ключови думи: Рецепта, свински ребърца, ребърца, фурна, барбекю сос

За ребърцата:

2 цели ребърца от младо прасенце (около 2,5 кг);
¼ ч.ч. соев сос (60 мл);
2 с. л. сушен риган;
2 с. л. сушен лук;
2 ч. л. сушен чесън;
2 ч. ч. газирана вода с вкус на лимон;
½ ч.ч. сок от ананас или портокал (120 мл).
За барбекю соса:

½ ч. ч. захар;
½ ч. ч. гореща вода;
1 ч. ч. кетчуп;
¼ ч. ч. медена горчица;
¼ ч. ч. барбекю сос по избор;
3 с. л. лимонов сок;
1 и ½ ч. л. оцет.

Преди да започнете печенето, имайте предвид, че оптималната температура за готвене е някъде около 170-180 градуса. Предварително си пригответе алуминиево фолио, а за печенето използвайте керамичен, метален или чугунен съд.

И така, първата стъпка от нашата рецепта е подготовката на сухата смес за натриване на месото. В малка купа смесете сухите риган, лук и чесън. Оставете настрани. Извадете ребрата и попийте излишната влага от тях, с помощта на кухненска хартия. Намажете ребрата със соевия сос. Следващата стъпка е да поставите сухата смес върху ребрата, ще направите това, като вземате малка част от нея и потупвайки я, я слагате върху месото. Уверете се, че съставките са добре разпределени по дължината на ребрата. Ако имате време – оставете да престоят в хладилник няколко часа, като ги завиете с прозрачно фолио. След това извадете охладените ребра. Подгответе съда, в който ще печете – изсипете на дъното му сместа от минералната газирана вода и сокът от ананас (или портокал). След това сложете ребрата. Покрийте с алуминиево фолио и печете около 3 часа. Докато се пекат ребрата, направете барбекю соса – разтопете захарта в гореща вода и прибавете другите съставки.

След като са минали 3 часа, извадете ребрата и махнете фолиото. Подгответе си друг съд или тавичка, покрити с алуминиево фолио. Сложете ребрата на него, намажете с барбекю соса и печете на най-горната част на фурната за 3 минути. След това повторете отново. След 6 минути вашите ребърца са готови! Сервирайте с останалия барбекю сос. Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Белгия ще депортира мигрантите от Афганистан Планът ще влезе в действие още през февруари, като първо ще бъдат върнати извършилите престъпления Страшен екшън: Жена издра по врата полицай по време на проверка Пострадалият униформен е освидетелстван и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата
Купуваме закуски от вечерта за следващия ден заради намаления Баницата води на пържолата с 5 лева Много важна информация за грипната епидемия в този град Отпадат въведените противоепидемични мерки в лечебните и социалните заведения
Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Жестока трагедия! 22-годишен шофьор се заби в стълб, загина 14-годишната й спътничка Шофьорът е в изключително тежко състояние
Мед с виагра залива пазара Веществото съдържа смес от мед и лекарство, подобно на виаграта, и се продава на черния пазар в някои нощни магазини за по няколко евро Доц. Атанас Мангъров каза какво да правим, за да се предпазим от грипа Началната остра фаза е около 4-5 дни, но някой път продължава до 7-8 дни
Рецепта за домашен шоколад за 20 минути, с който децата ще бъдат във възторг Много лесно се приготвя Българската полиция e "блокирала спасяването" на трима мигранти, които по-късно замръзнаха до смърт NNK и CRB призоваха за "независимо, официално разследване"
Бизнесът определя кибератаките като основен проблем през тази година Най-значително придвижване нагоре в класацията бележи изменението на климата Концерти, пътуващо кино, театрални постановки и стендъп комедия - какво да очакваме в Царево Силен тласък на културните събития в общината през есенно-зимния период