Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусните ребърца на фурна

Източник: Az-jenata.bg
Ключови думи: ребърца на фурна, рецепта за ребърца

С какво свързваме лятото? С почивка, слънце, приятели... С дълги дни на открито, заедно с любими хора, музика и природа. За да допълним тази идилична картина, бихме добавили и вкусна храна. А кои са ястията, които свързваме с времето, прекарано навън? Безспорно част от тях са вкусните рецепти за барбекю. Но ако не разполагате с барбекю, можете да пренесете този неповторим аромат вкъщи, с помощта на обикновена фурна. Предлагаме ви една страхотна рецепта за ребърца на фурна, които ще ви накарат да си оближете пръстите! Какво ще ви е необходимо? Ето ги и продуктите:

За ребърцата:
2 цели ребърца от младо прасенце (около 2,5 кг);
¼ ч.ч. соев сос (60 мл);
2 с. л. сушен риган;
2 с. л. сушен лук;
2 ч. л. сушен чесън;
2 ч. ч. газирана вода с вкус на лимон;
½ ч.ч. сок от ананас или портокал (120 мл).

За барбекю соса:
½ ч. ч. захар;
½ ч. ч. гореща вода;
1 ч. ч. кетчуп;
¼ ч. ч. медена горчица;
¼ ч. ч. барбекю сос по избор;
3 с. л. лимонов сок;
1 и ½ ч. л. оцет.

Преди да започнете печенето, имайте предвид, че оптималната температура за готвене е някъде около 170-180 градуса. Предварително си пригответе алуминиево фолио, а за печенето използвайте керамичен, метален или чугунен съд.

И така, първата стъпка от нашата рецепта е подготовката на сухата смес за натриване на месото. В малка купа смесете сухите риган, лук и чесън. Оставете настрани. Извадете ребрата и попийте излишната влага от тях, с помощта на кухненска хартия. Намажете ребрата със соевия сос. Следващата стъпка е да поставите сухата смес върху ребрата, ще направите това, като вземате малка част от нея и потупвайки я, я слагате върху месото. Уверете се, че съставките са добре разпределени по дължината на ребрата. Ако имате време – оставете да престоят в хладилник няколко часа, като ги завиете с прозрачно фолио. След това извадете охладените ребра. Подгответе съда, в който ще печете – изсипете на дъното му сместа от минералната газирана вода и сокът от ананас (или портокал). След това сложете ребрата. Покрийте с алуминиево фолио и печете около 3 часа. Докато се пекат ребрата, направете барбекю соса – разтопете захарта в гореща вода и прибавете другите съставки.

След като са минали 3 часа, извадете ребрата и махнете фолиото. Подгответе си друг съд или тавичка, покрити с алуминиево фолио. Сложете ребрата на него, намажете с барбекю соса и печете на най-горната част на фурната за 3 минути. След това повторете отново. След 6 минути вашите ребърца са готови! Сервирайте с останалия барбекю сос. Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт