Тридневна диета със супа за пречистване на организма
От време на време е нужно да пречистваме организма си, за да функционира по-добре и в същото време здравословното ни състояние ще се подобри. За да направите това, можете да използвате тридневна диета – при която можете да ядете колкото си искате… супа! Да – супа, в крайна сметка това е отлична храна, която ще премахне токсините от тялото и ще му осигури всички необходими хранителни вещества, разказват Gotvach.bg.
Ето и основните предимства на тридневната диета със супа:
- ще се подобри работата на лимфната система, белите дробове, червата, бъбреците, черния дроб и кожата;
- ще се нормализира храносмилането и ще се повиши имунитета;
- влакната в супата подобряват метаболизма, понижават кръвната захар;
- ще почувствате прилив на енергия, освен това, ще загубите няколко килограма.
Програмата за прочистване със супа може да бъде вашата първа стъпка към здравословно хранене. Ето ги и основните правила, които трябва да спазвате през тези три денонощия:
По време на диетата не можете да ядете нищо друго освен супа – която можете да поглъщате в каквото и да е количество. Количеството на съставките в супата регулирайте по ваше усмотрение.
Основни правила при спазването на тридневната диета със супа
Продължителността на тази диета е от 1 до 3 дни. Можете да я повторите след месец и всеки ден да консумирате от 5 до 6 чинии супа.
Освен зеленчуци добавяйте и любимите си подправки и билки към супата.
По време на диетата за пречистване пийте много вода, за да отстраните токсините от тялото.
Пригответе супата ден преди да започнете диетата.
Ето 3 от най-добрите рецепти за пречистващи супи, които можете да редувате по време на диетата:
Супа от леща
Загрейте малко масло в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци – картофи, ябълка, моркови и лук, запържете ги на слаб огън за 10 минути. След това налейте бульона и добавете леща, джинджифил, кимион, чили на прах, червен пипер. Оставете супата да поври за още 30 минути или докато зеленчуците се сварят напълно. Посолете на вкус и можете да я пасирате в блендер.
Супа от броколи
Нагрейте малко масло в тенджера, добавете броколи, нарязани целина и лук. Запържете зеленчуците на слаб огън за 5 минути, след което сипете зеленчуков бульон в тенджерата. Варите супата до готовност на зеленчуците. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и добавете любимите си билкови подправки. Можете да пасирате супата в блендер на пюре и така да стане крем супа от броколи.
Морковена супа
Сипете зеленчуков бульон в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци в него – моркови, джинджифил, чесън. Оставете да заври и да се задушава на слаб огън. Запържете лука в малко масло до златистокафяв цвят и го добавете към зеленчуците, оставете да се вари за 10 минути. Посолете, поръсете с черен пипер на вкус и добавете любимите си билкови подправки, можете да пасирате в блендер.
Ако нямате някоя от съставките, или не я добавяйте, или я заместете с равностоен продукт.
Добави Коментар