Всички ще полудеят по тези палачински с рикота
Продукти:
2 яйца
2 супени лъжици захар
240 г сирене рикота
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
125 г брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. настъргана кора от лимон
150 г сини боровинки
Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците заедно със захарта, рикотата, млякото и ваниловия екстракт. След това се добавят брашното, бакпулвера, лимоновата кора. Всичко се разбива добре, за да не се получат бучки в тестото. Отделно се разбиват до твърдост белтъците и след това с внимателно бъркане с шпатула се добавят към останалите съставки. Накрая може да добавите и боровинките. В добре загрят незалепващ тиган разтопете малка бучка масло.
С помощта на черпак оформете малки кръгли палачинки, които запечете добре от двете страни, около 3-4 минути за всяка страна, докато станат златистокафяви. Сервирайте с мед, шоколад, пудра захар, сладолед.
Добави Коментар