Ако имате овесени ядки и захар, задължително направете този неустоим десерт
Продукти:
1 чаша масло, меко
2/3 чаша кафява захар
2/3 чаша бяла захар
2 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица сол
2 чаши фини овесени ядки
2 чаши шоколадови капки
Приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Разбийте двата вида захар с маслото до пухкава смес. Добавете яйцата и ванилията, разбийте с миксера. Пресейте брашното, бакпулвера, канелата и солта. Добавете към сместа. Прибавете и овесените ядки заедно с 1 чаша от шоколадовите капки. Разбъркайте с лъжица.
Прехвърлете сместа в намазнена правоъгълна тава. Притиснете и заравнете. Поръсете отгоре с останалите шоколадови капки. Печете в загрята фурна за 25-30 минути или докато ръбовете започнат да се отделят. Не печете прекалено, защото в центъра трябва да остане лепкаво. Извадете от фурната, оставете да изстине напълно, след това нарежете на квадрати/правоъгълници.
Източник: Az-jenata.bg
Добави Коментар