Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за солен кекс със спанак и сирене

Ключови думи: рецепта, солен кекс, спанак, сирене

Днес, ще ви предложим рецепта за солен кекс, но не какъвто и да е, а солен кекс със спанак и сирене. Вкусен, ароматен и не отнемащ много време за направа. Благодарение на спанакът, който ползвам за тази рецепта, кекса става изключително ароматен и с прекрасен цвят – зелен солен кекс! Определено е доста представителен и ще зарадвате хората с които го споделяте! Идеален е за хапване по всяко време. Поднесете го с чаша яйрян и просто му се наслаждавайте!

Необходими продукти:

3 яйца

4 с.л. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

200 гр. спанак

1 с.л. сол

150 мл. олио

200 мл. вода

200 гр. сирене

1 пак. бакпулвер

Как се приготвя:

Спанакът няма да преминава през термична първоначална обработка. Просто ще го пасирам и след това го слагам направо в сместа за кекса. При пасирането на спанакът добавям около 200 мл. вода - 1 ч.ч. След пасирането, слагам течноста в купа и започвам да добавям останалите продукти. Добавям яйцата, киселото мляко, олиото и сол на вкус. Разбъркайте хубаво!

Отделно, разбъркайте брашното и бакпулвера. След това, прибавете към купата с пасирания спанак. Отново разбъркайте. Натрошете сиренето и го сложете в сместа. Отново разбъркайте, но този път по-внимателно, за да не намачкате прекалено много сиренето! Включете фурната да загрява на 180 градуса. Вземете тавичката, в която ще печете кекса и я намажете хубаво с масло или олио. Ако желаете, вместо мазнина, може да ползвате хартия за печене! Изсипете сместа и я заравнете.

Печете, докато кекса хване отгоре коричка (40-50 минути). Времето за печене е относително и много зависи от самата фурна! Проверете дали кекса е изпечен с помощта на клечка за зъби. Вкарайте клечката и ако по нея не залепва нищо, значи кекса е изпечен и е време да го вадите от фурната.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт