Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Силвена Роу напуска България, ето къде измести бизнеса си

Ключови думи: Силвена Роу, новини, Мастершеф, нов ресторант на Силвена Роу

Силвена Роу смята да премести основната част от бизнеса си от Дубай в родната България. За това намекна самата тя през социалните мрежи. Топ кулинарката разкри във включване на живо във Фейсбук, че подготвя хипер амбициозен проект, който щял да постави страната ни „на световната карта”. Тя не уточни в детайли за какво става въпрос, но от думите й стана ясно, че най-вероятно това ще е нов ресторант с уникална концепция, която да го превърне в хит не само у нас, но и по света.

„Ще направя нещо в България, което ще я постави на световна класа, на световната карта. Ще поставя нещо в България, което ще ентусиазира всеки от вас, всеки един от вас ще види за какво става дума. Не говоря за телевизия, говоря за дела. Телевизията е окей, но говоря за дела, говоря за нещо, което… вие ще можете да дойдете, да опитате, да пипнете, да почувствате. Говоря за легация, говоря за наследство, говоря за нещо, което искам да оставя след себе си, говоря за тези, които искат да са вдъхновени, да са с мен. Да сме ръка за ръка!”

С тези думи Силвена Роу описа своя нов проект в България. Според нея той ще бъде нещо „умопомрачаващо, с голям социален ангажимент. Да, за определен вид хора е, признавам го, но дали сте дете от училище, дали сте пенсионер, ще имате възможност да влезете, да усетите, да се обогатите от това преживяване”, твърди още кулинарната звезда. Това щял да е бъде най-грандиозният проект в целия й живот.

Явно става въпрос за супер луксозно място за хранене. Шеф Роу разкри, че до момента е отворила 10 ресторанта, но планира до края на годината те да станат 12. Единият ще е извън страната ни, от което автоматично следва, че другият би трябвало да е в България. „В момента съм на 3 континента. Не е лесно да се пътува”, сподели Силвена. Явно е започнала да се изморява от постоянната смята на локации. Затова й се иска да съсредоточи работата си в една-единствена точна от света, а именно – родната си страна, отбелязва Уикенд.

Съдейки по думите й, бъдещият ресторант най-вероятно ще е с цени до небето. Най-вероятно ястията, които ще се сервират, ще са издържани в любимия за готвачката здравословен стил – много растителна храна, малко месо, качествени продукти – вероятно от био ферми, и сладкиши без захар. За да бъде достъпно и за пенсионери и ученици, би трябвало да се планират и специални събития с по-евтина храна. Не е изключено и да се правят семинари и да се четат лекции за здравословен начин на живот. Възможно е да се правят и обучения как чрез храната да се подмладиш и да подобриш имунитета си – любимата тема на Силвена. Най-вероятно всички това ще е насочено не само към българи, а и към чужденци, като идеята е да привлече богати туристи в страната ни. Хората в Пловдив вече палят свещи с надежда новият проект да е в родния им град, в който госпожа Роу е родена и отраснала.

Кой е вторият проект, за който тя споменава? Най-вероятно визира предаването си „Моето звездно парти”. Един сезон от него вече бе излъчен от Би Ти Ви, но е известно, че кулинарката има договор за две издания, така че скоро най-вероятно ще започнат нова порция снимки. Дали ще има и трета част, зависи от рейтинга на шоуто. Затова пък вече е сигурно, че Силвена занапред няма да блести в предаването, което я превърна в звезда у нас – „Мастършеф”. След като месеци наред се спекулираше с темата, самата тя осветли въпроса, споделяйки, че не влиза в журито за предстоящия сезон.

„За мен това беше чест, заставайки пред вас, участниците в „Мастършеф”, с този богат опит, тези толкова и разнообразни ресторанти, да бъда ваш ментор! А ментор трябва да е с опит, знания и капацитет!” С тези думи шеф Роу направи своеобразно сбогуване с хитовия кулинарен формат, ползвайки платформата на социалните мрежи. И, за да не остави никакво съмнение в бъдещите си планове, уточни: „Вече не съм в „Мастършеф”, но се случва нещо много по-вълнуващо, нещо, което всички вие ще имате възможност да се докоснете и изживеете лично, ако желаете!”. Ясно е, че визира новия си бизнес проект. Наскоро готвачката сподели, че планира и предаване, свързано с влиянието на храната върху сексуалния живот. Дали наистина е така, или е целяла да поддържа интереса към себе си с подобна пикантна новина, времето ще покаже. До момента нито една телевизия не е анонсирала подобен проект.

Силвена Роу, която напоследък е в доста добра форма, разкри тайната на своето отслабване. Сутрините й започвали с голяма чаша вода, в която изцеждала сока от резен лимон. След това пиела зелен чай. Понеже не го харесвала много силен, ползвала едно пакетче по три пъти. Първата чаша била след водата с лимон, втората – по-късно преди обяд, а последната – следобед. След чая пиела смути от боровинки и нар.

Топ готвачката съветва феновете си да ядат всички лилави продукти – на първо място боровинките, защото са изключително полезни за здравето. Около 3-4 часа следобед тя слагала на масата си голяма порция храна, съставена основно от зеленчуци. Към тях добавяла съвсем малко въглехидрати – ориз, картофи или пълнозърнест хляб, като изключвала продуктите от бяло брашно.

Ядяла и малко протеини – месо, риба, яйца или млечни продукти. На ден си позволявала само 80 грама протеин, а месо ядяла веднъж седмично. Държала обаче на качествените мазнини, особено на зехтина. След тази голяма порция храна спирала да яде, чай пиела още два-три часа след храненето и приключвала с течностите, за да не разваля съня си с ходене до тоалетна по нощите. Лягала си с кокошките – най-късно в 9 часа вечерта. Затова ставала с първи петли.

Спортът й се състоял основно от ходене пеша по 7-8 километра на ден, йога и тренировки с гребен тренажор в дома й. Благодарение на всичко това до момента е успяла да свали 6 килограма – „бавно, но славно”, както се изразява самата готвачка. Искала да отслабне с още 6 кила.

 

21
Коментара по темата
21.
Ева
16.07.2022 14:13:38
Статията е "...напуска България...".
А в статията в България!!!
Как да се вярва?!
20.
Ууу
15.07.2022 23:24:32
Противно, нагла и проста уруспия!
19.
Анонимо
15.07.2022 19:17:28
Голяма работа няма що.Скъпи ресторанти под път и над път.За България щом искаш да направиш нещо направи за бедните, за бездомните топла кухня ,. Да има къде да се нахранят хората .
18.
Влади
15.07.2022 13:32:51
Да заминава и да се не връща никогаш.
17.
Алито от София
15.07.2022 09:12:21
И те така те нищо не разбрахме, сега мести ли бизнеса си от България или идва тук да фалира, много такива шеф готвачи си мислят че народът ще си позволи храна на техните,, нормални"цени, като тази госпожа, чак и пенсионери щели да имат достъп, е може би, бивши полицай, военни с по големи пенсии, но всичко ще бъде еднократно, разбира се ако не раздава църквата нейната храна която остава, така че първо си оправете заглавието господа
16.
ВЪПРОС
15.07.2022 07:00:44
Защо г-жа Силвена Роувър лъже кога е родена.Посочва 1967 г. а е родена 1964г.Все пак не е Лили Иванова нали?Не е срамно да си малко по голям ,срамно е да лъжеш!А готвач/шеф я направиха медиите!
15.
Георги Илиев Митев
15.07.2022 06:39:23
Епиграма:
От рублата отървани -
за еврото заковани .
Лъвът балкански залиня ,
но ни пораснаха крила .
14.
Анонимен
14.07.2022 19:32:55
Тая кашаварка наистина се е взела много насериозно. Изключително неприятна е. Ама така е-като напълниха телевизиите с тъпи готварски предавания. Ако наистина има хора, които ги гледат значи сме много прост народ
13.
Роро
14.07.2022 16:50:46
Май бизнесът й не е потръгнал в "Дюбай" (произношението й е запазено), та е решила да смае туземците в България...
12.
отец Недоклатий
14.07.2022 15:48:49
Бих я клатил бавно и напоително
11.
Габдулла
14.07.2022 15:31:03
Винаги ми е била противна с просташкия си език
Превзета и пошла, съвсем не предизвиква друго освен поскулинарни напъни
10.
Абе я...
14.07.2022 14:39:08
Тоя травестит като се надруса и плямпа страшни глупости! Готви отвратителни буламачи. В България има много добри специалисти работили в мишлен ресторанти, но те не се бутат в телевизията като тая, наркомана бойковски или токев! Отървете се от зависимостите, отидете за някоя година в ресторант с три звезди мишлен и после ни учете да готвим!!!
9.
Еееее
14.07.2022 07:11:42
Тази се е взела много на сериозно.Нещо като световен готвач.Определено е отблъскваща.
8.
Йордан
13.07.2022 18:16:38
Колко много идиоти има у нас, в нашата кочина!!!!А искате прогрес , Ами няма, кочината си остава кочина!!!!d4ec4
7.
3 звезди мишлен
12.07.2022 21:48:35
Да се маха таз смотана готвачка
Да се пробва в onlyfans
Има много извратени
6.
Жо
12.07.2022 19:30:59
Да се маха тоя траве.с.т.ит гро.зен даси ходи в дЮбай
5.
Русия
12.07.2022 18:57:53
Поредната кукумявка....
Я си ходи, не си интересна....
4.
Охааа
12.07.2022 18:57:23
Ох бабачко как ще и го набухам в пърдялната вена.... Ако ми падне
3.
натопорчен
12.07.2022 18:13:40
Може ли да й го мушна в гъза преди това? Ммммм, много е перверзен този милф!
2.
хайде няма нужда
12.07.2022 17:23:12
Поредната !
Хайде, че ще метем.
Измислените герой на небългарските телевизии у нас.
България без бТВ и Нова тв ще е много по-приятно място за живеене без тези психопатийни медии.
1.
Дидо
12.07.2022 17:03:11
Прав й път.Може да е НАЙ-ДОБРИЯТ ГОТВАЧ в Слънчевата система - не ми дреме, ама е превзета и снобарка!Тя и оная, Рут КолеФа, щеше да напуска, и любовницата на агент Гоце - Мариана Попова, и тя щеше да напуска,ама УВИ - още ни занимават с тях!
  Добави Коментар
Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг 4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те 
Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си 
Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв. 
Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения...
Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес 
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта Стара народна рецепта за постна погача за Бъдни вечер Вижте всеки един детайл по приготвянето й - от тестото до украсата