Какво се случва, когато поставите хляба под течаща вода? Резултатът ще ви изненада!
Всеки от нас обича да си похапва мек и пухкав хляб с хрупкава коричка отвън. За съжаление такъв е само в деня, в който го купим от магазина. Няколко дни по-късно сме готови да го изхвърлим в кофата с отпадъци. Съветваме ви обаче да не правите това, тъй като съществува един трик, благодарение на който успявате да върнете хляба обратно към живота. Как се процедира?
Пуснете чешмата на силна струя и поставете хляба под нея. Оставете го да се накисне добре. След това, когато е попил достатъчно вода, го сложете в тава във фурната. Печете го за около 10 минути на 150 градуса. Може и малко повече, сами трябва да прецените.
Хлябът се получава мек и пухкав от водата, която се е превърнала в пара. Няма да можете да го различите от прясно изпечен. Този трик наистина работи. Следващия път, в който възнамерявате да изхвърлите сухия хляб в кофата с отпадъци, замислете се много добре дали да го направите или предпочитате да пробвате този изпитан метод.
Източник: Actualno.com