Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако белтъците ви не се разбиват на сняг, вероятно допускате следните грешки

Ключови думи: белтъци, как да разбия белтъци на сняг, флагман

Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа! 

Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за правилно разбиване на белтък, така че да се получат идеалните белтъци на сняг.

За приготвянето на белтъци на сняг ви трябват на първо място белтъци, съд, в който ще ги разбивате, миксер (в никакъв случай пасатор), сол или пудра захар, както и лимонов сок.

- Една от причините да претърпите провал в кухнята и белтъците да не станат на сняг може да бъде използването на пластмасов съд, в който да се разбиват. Пластмасата има свойството да задържа мазнини и нечистотии, затова е задължително да разбивате белтъци в стъклен съд по възможност. Бъркалките, които ще използвате, също трябва да са сухи и чисти.

- Ако в белтъчната смес попадне дори капка от жълтъка, твърде вероятно e опитите ви да разбиете белтъци на сняг да претърпят пълен провал.

- Въпреки че много домакини съветват да работите със студени яйца, опитът ни показва, че от прекалено студените яйца по-трудно се получава сняг. Затова ви препоръчваме да извадите яйцата предварително – при стайната температура яйченият протеин е по-еластичен и ще се образуват по-хубави въздушни балончета.

- Процесът на разбиване е постепенен. Първоначално пускате миксера на по-бавна скорост, а щом белтъците започнат да се сгъстяват и побеляват, трябва да увеличите скоростта. Запомнете – колкото по-студени са белтъците, толкова повече време ще отнеме разбиването им.

- Ако добавите при разбиването малко киселина като лимонов сок или оцет, помагате на белтъците да достигнат пълния си обем и твърдост. Използвайте ¼ ч.л лимонов сок за 1 белтък. 

- Ако ще използвате повече захар, започнете бавно да я добавяте, когато белтъците са разбити хубаво на не твърд сняг. И в двата случая добавяйте захарта бавно отстрани на купата, в никакъв случай директно в центъра.

- Използвайте разбития белтъчен сняг веднага, тъй като след около 5 минути структурата му започва да се разваля.

И не забравяйте – дори една малка капка вода е в състояние да провали всичките ви усилия, затова работете внимателно!

Източник: Една.бг

1
Коментара по темата
1.
*********
29.06.2022 17:21:49
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
  Добави Коментар
Каза стряскащи думи Очаква ни разлика от 20° между събота и вторник, според Георги Рачев Бившият ми каза, че съм проститутка, а аз не съм, твърди тя Той не е наркоман, но обича да си пийва, каза Светлана 
Роден шофьор получи 34 електронни фиша Дължи над 4 бона Джакпотът се изстреля в космоса, печалбата ще направи някого много богат За неделния тираж е 10,6 млн.лева
Ще се борят за оставане в "Един за друг" Джулия и Христо са последни в моментното класиране Грозна драма в живота му Това го съсипа 
Празник е Православието почита паметта на Преподобни Бенедикт Самолет се запали в САЩ За щастие няма жертви
Има много важно поверие за днес Не влизайте в кавги и конфликти На седмото небе е Синът му постигна нещо забележително
Добра прогноза за времето Слънчево през по-голямата част от деня Какво е състоянието на Коко Тайсъна Продължава да е критично