Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за чесново свинско с артишок и ментa

Ключови думи: рецепта, свинско, чесън, артишок, мента

Продукти:

800 г свинско каре
1 скилидка чесън, пресован
Брашно за овалване
Няколко стръка прясна мента
1 щипка сол
1 лимон
4-5 глави артишок
400 мл бяло вино
1 чаша зеленчуков бульон
2-3 супени лъжици зехтин
Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете свинското на едри кубчета. Оваляйте в брашното. Почистете артишока, като отстраните стъблата и външните листа. Трябва да остане сърцевината. Нарежете ги на едро и ги накиснете в купа. Залейте с изстискания от лимона сок. В дълбока тенджера на среден огън загрейте зехтина. Задушете в него чесъна за 1-2 минути.
 
Добавете артишока в тенджерата. Овкусете с малко сол. Намалете котлона и оставете да се задуши поне за 10 минути. Трябва да омекнат. 
 
Добавете месото в тенджерата и разбъркайте добре. Усилете котлона и продължете да бъркате, докато покафенее. Залейте с виното и изчакайте да се изпари за няколко минути. Покрийте с капак, намалете котлона на средно и оставете да къкри 40 минути. Добавете и бульона. Овкусете с още сол и черен пипер. Ястието е готово, когато месото е крехко и се разпада лесно. Сервирайте ястието поръсено с нарязана прясна мента, пише az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис
Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта
Разкри любимата си поза Какво харесва плеймейтката Златка Райкова  ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД с ново регионално застрахователно представителство "Орлов мост" в гр. София
Белгия ще депортира мигрантите от Афганистан Планът ще влезе в действие още през февруари, като първо ще бъдат върнати извършилите престъпления Страшен екшън: Жена издра по врата полицай по време на проверка Пострадалият униформен е освидетелстван и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата
Купуваме закуски от вечерта за следващия ден заради намаления Баницата води на пържолата с 5 лева Много важна информация за грипната епидемия в този град Отпадат въведените противоепидемични мерки в лечебните и социалните заведения
Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Жестока трагедия! 22-годишен шофьор се заби в стълб, загина 14-годишната й спътничка Шофьорът е в изключително тежко състояние