Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Няма наяждане с този вкусен пролетен пай с картофки

Ключови думи: пай с картофи, флагман

Картофеният пай е чудесен начин да разнообразите ежедневното си меню.

За плънката могат да се използват всякакви продукти -  месо, гъби, зеленчуци или риба. Днес ви предлагаме да си го направите по малко по-различен начин - с пролетни зелении. И колкото по-различни са те, толкова по-интересен ще бъде вкусът му.

Ястието става бързо и не изисква кой знае какви кулинарни умения. А крайният резултат - вкусно, засищащо и ароматно блюдо, към което никой няма да остане безразличен. 

Ако все още не сте опитвали нещо подобно, горещо ви препоръчваме да поправите грешката си възможно най-бързо. 

Необходими  продукти: 

3-4 големи картофа (около 600 гр.)
200 гр. спанак
200 гр. лапад или киселец

2 яйца
250 гр. извара
голяма връзка магданоз, копър и зелен лук

100 гр. сирене фета
настъргана кора от един лимон
зехтин

сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне:  

Обелете картофите. Половината от тях нарежете напречно на кръгли филийки с дебелина 3–4 мм.,, а другата половина - по дължина, на продълговати резени със същата дебелина.

Загрейте тигана и го намажете със зехтин. Запържете картофите на малки порции до златистокафяво, след което прехвърлете върху кухненска хартия. 

Изчистете добре спанака и лапада и ги нарежете на едро, след това ги прехвърлете в тенджера, добавете 2 супени лъжици вода и оставете на котлона за около 4 минути. Когато времето изтече, прехвърлете в гевгир и изцедете излишната течност. 

С помощта на вилица намачкайте сиренето на малки парченца. Нарежете на ситно магданоза, копъра и зеления лук.

Разбийте яйцата и изварата в купа, добавете накълцаните пресни подправки, задушените зелении, сиренето и настърганата лимонова кора. Добавете сол и черен пипер и объркайте добре. 

Загрейте фурната до 175°C. Намажете с масло кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 24 см. На дъното подредете картофените кръгчета, а отстрани, по борда на формата, подредете нарязаните на дълго картофени филийки. След това изсипете плънката и изравнете добре.

Печете 40-45 минути. Когато времето изтече, извадете пая и го оставете за 15 минути. След това прокарайте нож по страните на съда и внимателно ги отстранете.

Сервирайте пая топъл или напълно охладен. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация