Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Става много бързо, но пък е неустоимо вкусен: Морковен чийзкейк с глазура

Ключови думи: рецепта, чийзкейк

Продукти:
За крема:
225 г крема сирене на стайна температура
1 чаша захар
4 яйца
1 чаша заквасена сметана
½ чаена лъжица ванилов екстракт
3 супени лъжици брашно
За морковения кекс:
¾ чаша кафява захар
2/3 чаша рапично олио
1 яйце
1 чаша брашно
¾ чаена лъжица канела
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
1 чаша настъргани моркови
1/3 чаша счукани орехи
За глазурата:
2 чаши пудра захар
120 г крема сирене
1 чаена лъжица бадемов екстракт

Приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Поставете решетката малко по-надолу от центъра на статива. Поставете тава с вода на най-ниската решетка. Напръскайте кръгла форма за чийзкейк със спрей за готвене или намажете с малко мазнина.

За крема:

Разбийте крема сиренето в купа с миксер на висока скорост до пухкава смес. Добавете бялата захар и разбийте на по-ниска скорост за 2 минути. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете заквасената сметана и ванилията. Разбийте до пълно хомогенизиране и гладкост. Накрая добавете 3 супени лъжици брашно и отново разбийте.


За основата от морковен кекс:

Разбийте кафявата захар с рапичното олио в отделна купа. Добавете 1 яйце и разбийте за още 2 минути. Добавете 1 чаша брашно, предварително разбъркано с канелата, бакпулвера и солта. Разбийте с миксера, но на ниска скорост, за да не се разхвърчат сухите съставки. Накрая добавете настърганите моркови и орехите. Разбъркайте с шпатула.

Прехвърлете основата в подготвената форма за печене. Притиснете добре с шпатулата, за да се разпредели по дъното. Отгоре излейте крема и също го загладете с шпатула. Поставете на горната решетка в загрятата фурна над тавата с вода. Покрийте с алуминиево фолио. Печете за 1 час и 10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине за 15 минути. Внимателно прокарайте нож около чийзкейка, за да го отделите от стените на формата. След това я премахнете и го оставете да изстине напълно върху решетка.

За глазурата:

Разбийте с миксер крема сиренето, пудра захарта и бадемовия екстракт. След като се получи гладка кремообразна смес, намажете чийзкейка отгоре. Украсете с натрошени орехи по желание. Приберете в хладилник за 1 час, преди да сервирате.

Източник: Az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Космическа храна и излагация в Hell`s Kitchen, готвачките изпратиха космонавтите ни на Марс Шеф Ангелов нарече сините мухльовци, защото скриха зад единствената дама в отбора си и й намазаха кънките, а на златните обеща 100 бона, ако размажат червените пак Ужасна трагедия в чужбина Военен самолет се разби, има много починали
Потъна в скръб Скалата загуби кучето си Треньорът на Григор Димитров: Синер е... Напълно невинен
Каза й разтърсващи думи Вики харесва Брани Жена наби мъжа си В Монтана
Милионерка е Сами Шийн не е много срамежлива, прилича на баща си в това отношение Много е силен Рамазанов си върна на друг класен спортист
Учител с фурор в "Стани богат" Спечели 10 000 лева Одобрени са ключови промени за туристическия сектор Новите изменения в Закона за чужденците в Република България ще улеснят достъпа до висококвалифицирани и сезонни кадри
Трилър в Румъния: Джорджеску излезе от прокуратурата след дълъг разпит Бившият кандидат за президент на Румъния е обвинен в шест престъпления Слагат таван на цените на тока, ако Еврокомисията ни принуди да либерализираме пазара Председателят на Енергийната комисия Павела Митова разкри, че с министър Жечо Станков е обсъден компенсаторния механизъм за битовите потребители