Рецепта за паста с рикота, бекон и пармезан
Продукти:
360 г спагети или къса паста
200 г бекон
250 г чери домати
250 г сирене рикота
80 г настърган пармезан
зехтин
сол, пипер на вкус
Приготвяне:
В тиган с незалепващо покритие капнете няколко капки зехтин и запържете до златисто бекона. Извадете го в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните на 2 на 3 чери доматки. Овкусете ги със сол, черен пипер. Гответе около 3-4 минути или докато поомекнат и добавете сиренето. Разбъркайте добре. След още няколко минути върнете бекона в соса и добавете сварените и отцедени спагети. Поръсете с настъргания пармезан, разбъркайте и сервирайте.
Добави Коментар