9 храни, които топят корема
Коремните мазнини са един от най-често срещаните проблеми с фигурата. Те са и много трудни за премахване, особено в долната част на корема. Изискват се много усилия, търпение, спазване на здравословен хранителен режим и редовни физически упражнения, за да се постигне успех. Коремните мазнини са наистина упорити и се премахват трудно.
Дори да следите калориите, които приемате, и да имате редовна физическа активност, мазнините в коремната област може да останат и да ви се струва, че никога няма да изчезнат. Оказва се, че до голяма степен коремните мазнини зависят от храненето и хранителните избори, които правим.
Важността на диетата е от първостепенно значение. Когато се опитвате да отслабнете и да намалите най-вече коремните тлъстини, трябва да подпомогнете метаболизма си с някои ефективни за тази цел храни. Протеините, фибрите и полезните мазнини са важна част от храненето в борбата с коремните мазнини.
Едни от най-важните принципи в борбата с тях е изграждането на чиста мускулна маса и хранене с храни, които дават усещане за дълготрайна ситост, стабилизират кръвната захар и изискват повече усилие от тялото, за да ги обработи. По този начин топенето на мазнините се ускорява. Кои са храните, които могат да ви помогнат в борбата с коремните мазнини?
Ябълки
Ябълките са с високо съдържание на фибри. Те обогатяват храненето, стимулират храносмилането и движението на червата. Облекчават запека и ускоряват топенето на мазнините. Ябълките дават усещане за ситост, която предпазва от преяждане и посягане към вредни храни.
Кисело зеле
Киселото зеле е една от онези храни, които доставят ценни фибри и полезни бактерии на червата. То има прекрасен вкус, бедно е на калории и може да се включва в голямо разнообразие от рецепти. Допринася за топенето на коремните мазнини. Богато е на калий и витамин С, които ускоряват метаболитните процеси.
Боб
Бобът и всички бобови от неговото семейство са много полезно допълнение към диетата за отслабване. Бобовите са с високо съдържание на протеини, а именно те са активатори на топенето на мазнини, тъй като изискват повече енергия за обработка от организма. По този начин тялото изгаря мазнини, за да разгради консумираните протеини. В боба се съдържат и множество фибри и сложни въглехидрати, които допълват този процес.
Ечемик
Ечемикът е зърно, препълнено с полезни вещества. Той има високо съдържание на антиоксиданти, фибри, селен, магнезий, витамини, от които тялото се нуждае, според healthline.com. Ечемикът е толкова богат на фибри, че дава дълготрайно усещане за ситост, което предпазва от прегладняване и посягане към вредна и калорична храна.
Кисело мляко
Една от многото причини да не можете да се отървете от коремните мазнини е небалансираната чревна флора. Бактериите в червата се нуждаят от специална грижа и подхранване, за да функционират правилно. Небалансираната диета дава превес на лошите бактерии, като това може да е в основата на лошия контрол на теглото и трупането на мазнини. Киселото мляко е отличен източник на пробиотични бактерии, протеини и мазнини, от които метаболизмът се нуждае.
Карфиол
Карфиолът е много полезен зеленчук. Той е доста беден на калории, но много богат на фибри. Можете да го използвате за голямо разнообразие от рецепти, както и за заместител на някои високовъглехидратни храни, например ориз. Отлична алтернатива е на тестените изделия, тъй като от него могат да се приготвят основи за пица, хрупкави печива, гевреци. Заместването на различни тестени и въглехидратни храни с карфиол ще помогне за намаляване на калорийния прием, ще стабилизира кръвната захар и ще допринесе за топенето на коремните мазнини, пише az-jenata.bg.
Банани
Бананите са сладки и съдържат естествени плодови захари, но въпреки това могат да помогнат да изчистите коремните мазнини. Бананите са здравословно допълнение към всяка диета. Те са с ниско съдържание на мазнини, богато наличие на фибри, калий, витамини. Имат прекрасен засищащ ефект и насърчават топенето на мазнините.
Зелени листни зеленчуци
Тъмнозелените и светлозелените листни зеленчуци са изключително здравословен избор за вашата диета, защото са много богати на фибри, антиоксиданти и фибри. Те насърчават редукцията на излишни мазнини по тялото, включително коремната област, тъй като понижават риска от диабет, стабилизират кръвната захар, спомагат за нормалното синтезиране и пренос на хормони, съдържат калций и витамин С – други два важни елемента за топенето на коремните мазнини. В допълнение листните зеленчуци са много бедни на калории, което позволява по-обилната им консумация.
Авокадо
Авокадото съдържа много мазнини и фибри. Тялото ви се нуждае от тях, за да се справи с редуцирането на коремните мазнини. Полезните мастни киселини в авокадото ускоряват метаболизма и спомагат за топенето на коремните мазнини. Авокадото дължи тези свойства на моно- и полиненаситените мазнини в състава си.
Има и зелени банани, леко хрупкави които не са разкашени и са много полезни , фруктозата им е в минимално количество..
Ябълката е е просто чудото на плодовете.
В плодовете има много макро и микроелементи...чрез които се произвежда ензим, чрез който се усвоява много по-добре...храната която си описал по-долу...месо, яйца, риба и т.н.
Много хора не зачитат хляба...но белия хляб с жива закваска или ръжения със закваска, са най-добрия хранителен продукт от всички изброени. ,,отделно гъбичките и дрождите от закваската са естествен антибиотик за организма.
Ябълките същата история.
Бобът ти издува корема има газове. Същото е и с кис.мляко ако имаш непоносимост от лактоза.
Ето така се топи корем флегмани.
Първо махаш стреса и липсата на сън, мин 8часа здрав сън. Спираш бирата, ракията. Спираш джънка и сладкото. Спираш дюнери, баници, спагети , картофки ..
Ядеш месо от свободно пасящи животни, риба див улов, яйца от свободни кокошки, всичко що е зелено като салата, махаш олиото слагаш зехтин, кис.мляко може да се пробва, орехи, ядки сладко само черен шоколад 85% най малко, мед в малки количества и до края на Юни ще видиш огромни резултати. Ядеш под 2000калорий на ден и започваш да ходиш пеша и изкачваш стълби.