Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как белгиец и несебърска красавица ден след ден влагат любовта си в уникален шоколад и още... (СНИМКИ)

Светлана Сотирова и Франсоа Бернард се срещат преди 6 г. на борда на самолет на Летище-София, огънят между тях пламва на мига и тя буквално открадва сърцето му
Ключови думи: бургас, белгийски шоколад, франсоа бернард, светлана сотирова, фабрика за любов

Това е една истинска любовна история, достойна за сюжет на романтичен филм… от най-хубавите. Българката Светлана Сотирова и белгиецът Франсоа Бернард се срещат преди 6 години на борда на самолет на Летище-София, огънят между тях пламва на мига и несебърската красавица буквално открадва сърцето на Франсоа.  Но това е само началото...

Днес двамата развиват успешен бизнес с производство на истински белгийски шоколад в България. Фабриката им се намира в Самоков. И тъй като са истински мечтатели, те доказват, че нищо не може да ги спре. Лентата на новата фабрика за сладки изкушения прерязват в разгара на пандемията от Ковид-19 през 2020 г. Това в началото им носи големи трудности, но днес бизнесът им процъфтява и доставят своите уникални продукти в цялата страна.

„Отворихме фабриката и се наложи да я затворим заради пандемията. Имахме доста интересна година, която обаче ни даде възможност да се подготвим, да проучим какво се търси на пазара, да се запознаем с интересни хора и да станем по-добри. Пандемията за нас беше добър фалстарт“, шегува се днес Франсоа Бернард.

Той е от Белгия и в продължение на 20 години е имал фабрика за шоколад в южната част на страната – района на Турне. След като две десетилетия развива успешен бизнес с най-тачените сладки изкушения, символ на родината му, Франсоа решава да пътешества. Така в продължение на 5 години обикаля целия свят. Посещава Южна Америка, Африка, Европа и черпи нови идеи за своята работа, нови рецепти и усъвършенства себе си. Един ден обаче среща Светлана и сърцето му остава в България.

Заместник-министърът на земеделието Момчил Неков първи опита от сладките изкушения на Франсоа Бернард

А днес двамата влагат цялата си любов в шоколадовите изкушения, които правят. Може би затова те са истински, толкова вкусни и същевременно красиви. Те произвеждат много интересни и различни изделия в опита си да задоволят вкуса на малки и големи почитатели на шоколада. Направили са шоколадови близалки за деца, шоколадови блокове с перли, ядки, сушени плодове. Бестселърът в тяхната работа са шоколадови мендианти, които представляват поръсени с любов кръгчета.

Бернард предлагат и уникални шоколадови бонбони с ръчно приготвен пълнеж – хрупкав лешник, ганаш от кафе, плодов пълнеж, карамел и декорация от 23 карата ядливо злато ще погалят небцето ви, ако ги опитате. Има и много интересни парфета,

Перлата в колекцията на Франсоа е шоколад с български трюфел, който е с аромат на бял трюфел тубермагнато и е декориран с летен трюфел. Това е предпочитан продукт от ценителите и авантюристичните натури.

Светлана посреща с усмивка всеки клиент, а два дни това бе най-предпочитаното местенце на изложението на пл. "Св. св. Кирил и Методий"

„Bernard” предлагат и бутикова серия бонбони, които са опаковани красиво и са перфектният подарък, когато искате да изненадате приятно някого.

„На българския потребител искаме да покажем нещо по-различно, качествено и красиво. Нашето голямо предимство е, че самият шоколад е направен от какаово масло, в него няма оцветители, палмово масло, оцветители и консерванти. Държим на качеството, вкуса и добрата визия. в България забелязахме, че хората все повече държат на това. Готови са да платят малко повече, но да получат хубав продукт“, казва пред Флагман.бг Франсоа.

И добавя, че истинският шоколад е много полезен и за добрата фигура, особено натуралният, защото съдържа теобромин – съставката, която я има и в кафето и те прави активен.

„Работим с най-високия клас белгийски шоколад – калебо. Внасяме го директно от фабриката, а останалите елементи купуваме от български производители – ядките, сушените плодове, трюфели. Опитваме се да комбинираме вкусовете на двете държави. За нас щастието е споделено и многообразието на различните култури“, казва още майсторът на белгийския шоколад, който твори чудеса в Самоков.

 Франсоа Бернард е белгиец с френски корени, който влага в продукти от Белгия и България и превъплъщава любовта си към Светлана в шоколад. Затова си струва да опитате неговите изкушения. А може пък и Вие да се влюбите…

 

6
Коментара по темата
6.
Haha
13.05.2022 00:44:13
Белгийския мърсол явно дърпа здраеа оенсия оттам.Сега таз,реклама е вероятно огрухала продава на космически цени и няма кой да купува.То си е елементарна схема
5.
Светлето
12.05.2022 22:34:07
Абе мушмороци тва е дядо ми. Не ме излагайте тъка.
4.
X
12.05.2022 17:00:49
Дърт козел , млада върба люшкашееееееееееееееееееее........
3.
х
12.05.2022 16:55:00
На преждепишещия №2 ще задам един въпрос: Вашата съпруга /ако имате такава/ дали изглежда така щастлива като тази госпожа?
2.
Бургазлия
12.05.2022 16:28:48
Нашенки като видят чужденец и веднага "пламват" от любов , че и по 3-4 деца им раждат....Правило!...
1.
Дай боже всекиму !
12.05.2022 15:36:48
За са живи и здрави младите !
  Добави Коментар
Урсула фон дер Лайен е болна от... Тежка пневмония Почина бележит писател Отиде си Дейвид Лодж
78-годишна жена бе пометена от автомобил В Пазарджик Отиде си Димитър Манов, президентът изрази съболезнования на близките на големия хореограф Напусна ни всеотдаен преподавател и творец със забележителна дарба, коментира за него Румен Радев
Шок за Новак Джокович Падна от 293-ия в АТП Радост за пенсионерите в... Кипър
Без венчавки до Йордановден Духовете на мъртвите обикалят през Мръсните дни, изключения се правят за гурбетчии или военни пред мисия Най-обичаната и вкусна яхния, кой не е ял Класическа рецепта, която сме приготвяли десетки пъти и пак ще ги приготвяме - пиле с грах и моркови
Затвориха Босфора, издирват брат и сестра, паднали в морето преди месец Не се съобщава докога ще бъде забранено преминаването на кораби през пролива Сложи си силикон Направих операцията в Турция при един страхотен лекар, при когото се оперират още много българки, разказа Дени от Игри на волята
Пиян тийнейджър удари дъното След доклад на случая в Районната прокуратура - Пловдив, срещу младежа е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс Изпратихме най-топлата година, но лошото предстои Климатичните промени са прекрасна салфетка, с която можем да избършем собствените си глупости, коментира проф. Георги Рачев