Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Петров от р-т „Салини“: За телешко и салати използвам персийска синя сол, тя преобразява всяко ястие

Ключови думи: хотел Приморец, ресторант Салини, персийска синя сол

Как да създавате още по-изкусителни ястия, които да радват и небцето, и очите? Тайната споделя шеф Краси Петров. Главният готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“ определено знае как да добави щипка изкушение към всяко ястие. Освен, че твори от дълги години на кулинарната сцена, в свободното си време той си почива като рисува. Ето кои са любимите подправки на маестрото.

„Обичам да експериментирам със солта. Тя се предлага в толкова много разновидности, вкусове, текстури, дори цветове. Достъпни са не само за кулинарни специалисти, но и в много магазини с фокус върху гурме предложенията. За телешко и салати предпочитам персийска синя сол. Дължи името си на много интересното оцветяване на част от кристалите. Богата е на калий и се добива от солни мини в Иран. Има фин, мек вкус, като същевременно е по-едра като структура. Препоръчва се и за морски дарове и трюфели“ – споделя шеф Петров. „За риба, използвам цитрусова сол. Тя е с прекрасен отличителен аромат на лимон и има яркожълт цвят. Добавя изключителна свежест и ярък вкус, който определено грабва сетивата“ – споделя главният готвач на „Салини“.

„Към морските дарове добавям нишки пеперончино. Власинките от люти чушки добавят нотки пикантност и отлично резонират с подобни специалитети. Експериментирам и с пипера, като използвам зелен, розов, бял – за меса, маринати. Опитайте и открийте кой най-добре отговаря на вашите вкусове“ – разказва шеф Петров. „Изключително интересна добавка към ястията, които допълват не само техния вкус, но добавят разкошна визия, са планинските цветенца от Южен Тирол, които са много ароматни и цветни и превръщат всяка чиния в разкошна картина“ – издава още тайни главният готвач. „Важен е и зехтинът. В „Салини“ използваме маслиново масло от района на Малага, отличено като най-добро в света на световното изложение на зехтини в Ню Йорк“ – допълва той.

„Използвайте смело подправките и експериментирайте, като винаги помните, че тайната е в добавянето на точното количество. Трябва да знаеш, кога да спреш – може би това е най-тънкия и важен момент“ – приключва разговорът Краси, за да се завърне към своето царство, което управлява умело вече няколко години – огромната кухня на ресторанта на Гранд хотел и СПА Приморец.

След броени дни, Средиземноморски ресторант „Салини“ ще предложи на Бургас и неговите гости изключително ново меню, с впечатляващи вкусни предложения без аналог в града. Още един повод, да включите хотелските ресторанти в своята кулинарна карта – определено има защо, когато ги управляват смели визионери, които създават шедьоври на световно ниво.

Пие специфична спе*ма, защото... Вокалният педагог казва, че е полезно Кънчев с двойна грешка... За Роналдо
Пияницата, който отне два живота, съжалявал, но го оставиха в ареста Обвиняемият Тодор Нейков е без книжка от катастрофата на "Тракия", но често се качвал зад волана Бой в метрото в София Младежи са с наранявания
Отиде си известен режисьор Този свят напусна Ив Боасе Пребиха 20-годишен в София след катастрофа Агресивен шофьор слязъл от колата си и нападнал младият мъж, счупил и стъклото на колата му
Протестиращи затвориха път в България, има задържан Граждани са недоволни от битови условия Откриха мъртви трима американски войници Автомобилът на военните потъна във воден басейн 
Ад край Луковит, тежкотоварен автомобил уби дете  Водачът на камиона, разбира се, е освободен, защо да го задържат, пита Диана Русинова Мъж отиде на гости на 42-годишна пловдивчанка, тя го... Нападна с нож
Човек бере душа след нападение от мечка До България Дете падна от тераса В България