Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цялото семейство се влюби в този вкусен и лесен десерт, който всеки от вас може да направи!

Ключови думи: десерт, флагман, рецепта за еклери

Необходими продукти:
За крема:

2 яйчни жълтъка
150 грама захар
кора от един портокал
сока от един портокал
4 супени лъжици натурално нишесте
300 милилитра прясно краве мляко
30 грама краве масло
За тестото:

180 грама вода
90 грама краве масло
щипка сол
щипка захар
130 грама брашно
3 яйца

Начин на приготвяне:
Започнете направата на десерта с крема, като за целта сложите жълтъците в подходящ съд. Добавете захарта, разбъркайте и  настържете кората на портокала . Прибавете към яйчната смес и комбинирайте. След това отцедете сока на портокала, прибавете към продуктите и разбъркайте добре. Прибавете нишестето, комбинирайте и сипете прясното мляко. Бийте, докато се получи гладка смес без бучки. При нужда-прецедете.

Поставете на котлона и гответе, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато. Свалете охладете за 15-тина минути и след това прибавете маслото. Бъркайте, докато кремът поеме мазнината. Оставете да се охлади напълно.

Пригответе тестото, като в подходящ съд смесете водата и кравето масло. Поръсете с щипка сол и щипка захар и сложете на котлона. Гответе, докато масло се разтопи напълно. Свалете от огъня и сипете брашното. Бъркайте, докато сместа стане еднородна. След това върнете на котлона и на слаб огън гответе, докато леко залепне  дъното на съда, като през цялото време бъркате енергично.

Свалете, охладете за 3-4 минути. Разбийте леко тестото с миксер и едно по едно добавете яйцата. Бийте, докато сместа стане еднородна. Напълнете в пош с накрайник звезда и във форма за печене, покрита с хартия, оформете кръгчета с диаметър около 3-4 сантиметра. Върху първия слой  оформете още един, за да станат еклерите по-плътни. Повторете с останалото тесто.

Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за 15 минути или до златисто. Извадете и оставете да се охладят напълно. След това срежете всеки кръг на две през средата.

Напълнете крема в пош и нанесете по долната половина на еклера. Сложете горната му част и поставете. Повторете с останалите.

Подредете в съд за сервиране и поръсете с пудра захар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда
Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът
Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия Няма да повярвате какво работи малката дъщеря на Путин Руският лидер не признава за съществуването й
Мария Бакалова потъна в скръб "Обичам те! Винаги ще те обичам", написа актрисата Котарак уби човек Скръбна вест от Русия 
Спират „Пееш или лъжеш? Тази неделя зрителите на Нова ще гледат "Игри на волята" вместо музикалното шоу ЕП реши: Ще продължим да си пушим на открито! Депутатите в Страсбург казаха „не“ и на забраните за бездимен тютюн и вейпинг както на закрито, така и на открито
Откриват тържествено "Нотр Дам" на 7 декември 5.5 години след пожара катедралата е готова да отвори врати за публиката Лесна рецепта с 3 съставки за вкусна супа всеки път Тя е идеална за студен зимен ден и най-вероятно вече имате тези съставки у дома