Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цялото семейство се влюби в този вкусен и лесен десерт, който всеки от вас може да направи!

Ключови думи: десерт, флагман, рецепта за еклери

Необходими продукти:
За крема:

2 яйчни жълтъка
150 грама захар
кора от един портокал
сока от един портокал
4 супени лъжици натурално нишесте
300 милилитра прясно краве мляко
30 грама краве масло
За тестото:

180 грама вода
90 грама краве масло
щипка сол
щипка захар
130 грама брашно
3 яйца

Начин на приготвяне:
Започнете направата на десерта с крема, като за целта сложите жълтъците в подходящ съд. Добавете захарта, разбъркайте и  настържете кората на портокала . Прибавете към яйчната смес и комбинирайте. След това отцедете сока на портокала, прибавете към продуктите и разбъркайте добре. Прибавете нишестето, комбинирайте и сипете прясното мляко. Бийте, докато се получи гладка смес без бучки. При нужда-прецедете.

Поставете на котлона и гответе, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато. Свалете охладете за 15-тина минути и след това прибавете маслото. Бъркайте, докато кремът поеме мазнината. Оставете да се охлади напълно.

Пригответе тестото, като в подходящ съд смесете водата и кравето масло. Поръсете с щипка сол и щипка захар и сложете на котлона. Гответе, докато масло се разтопи напълно. Свалете от огъня и сипете брашното. Бъркайте, докато сместа стане еднородна. След това върнете на котлона и на слаб огън гответе, докато леко залепне  дъното на съда, като през цялото време бъркате енергично.

Свалете, охладете за 3-4 минути. Разбийте леко тестото с миксер и едно по едно добавете яйцата. Бийте, докато сместа стане еднородна. Напълнете в пош с накрайник звезда и във форма за печене, покрита с хартия, оформете кръгчета с диаметър около 3-4 сантиметра. Върху първия слой  оформете още един, за да станат еклерите по-плътни. Повторете с останалото тесто.

Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за 15 минути или до златисто. Извадете и оставете да се охладят напълно. След това срежете всеки кръг на две през средата.

Напълнете крема в пош и нанесете по долната половина на еклера. Сложете горната му част и поставете. Повторете с останалите.

Подредете в съд за сервиране и поръсете с пудра захар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели